Astrologie, de rode draad door mijn leven

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in astrologie. En dan heb ik het niet over die horoscoopstukjes in damesbladen en kranten of die artikelen die dan schetsen wat je te wachten staat het komende jaar of welke partner het beste bij je zou passen. Astrologie is veel meer dan je zonneteken, want je ‘sterrenbeeld’ is niet meer dan het teken waarin de zon liep toen je werd geboren. Alle andere planeten hebben ook een plekje in je horoscoop en er zijn nog veel meer belangrijke punten die meespelen in het totaalplaatje.

De oudere zus van mijn beste vriendin op de basisschool had een boek waarin stond hoe je je Ascendant kon berekenen en dat vonden wij reuze interessant. Dat rekenden we dus uit en zo wist ik al heel jong dat ik een waterman ben met een tweeling Ascendant. De Ascendant is het teken dat aan de horizon stond bij je geboorte en dit is de eerste indruk die je bij mensen achterlaat. Dat verklaart ook waarom sommige mensen, als je ze wat beter kent, zo totaal anders zijn dan die eerste indruk die je van ze had.

Ik was 21, nog niet lang getrouwd en woonachtig in een nieuwe woonplaats. Daar bestond het fenomeen ‘Volksuniversiteit’. Een langwerpig geel boekje viel in de brievenbus waarin een bont gezelschap van cursussen stond opgetekend waarvoor je je kon inschrijven. Zo ook een cursus astrologie, waarvoor ik mij destijds heb ingeschreven. Dat eerste jaar kregen we vooral veel informatie over de dierenriemtekens, welke eigenschappen daarbij hoorden en waar de verschillende planeten voor stonden. Het tweede jaar werd de kennis uitgebreid en in de volgende jaren volgden verschillende thema’s, dingen die uitgelicht werden en natuurlijk werd er altijd naar de persoonlijke verhalen en gebeurtenissen van de cursisten gekeken, hoe vond je dat terug in de horoscoop? De groep dunde uit van acht, toevallig allemaal vrouwen, in het begin naar nog vier nu, maar dan hebben we het dus ook over 25 jaar later! Eerst waren de cursusavonden tien weken beginnende na de zomervakantie, later werden het tien cursusavonden per jaar, 1 x per maand, zodat we het hele jaar door de mogelijkheid hadden dingen te bespreken en te kijken naar de horoscoop.

Deze astrologie-avonden zijn voor mij al 25 jaar als een rode draad door mijn leven. Ik was en ben de jongste van de groep en ik heb mezelf er leren kennen, ik zag mijn lastigere eigenschappen weerspiegeld in mijn horoscoop, leerde waar ze vandaan kwamen en leerde dat ze er mochten zijn. Het geeft bevestiging en rust. Je ziet letterlijk heftigere periodes komen en gaan en ik leer nog altijd over mezelf. Planeten die jaren onderbelicht zijn geweest, komen ineens in het licht van een andere planeet te staan waardoor hij een tijdje opspeelt en je ook dat weer leert te handelen.
Ook de contacten met de andere vrouwen zijn in deze 25 jaar heel bijzonder geworden. In ons dagelijks privéleven hebben we niet of nauwelijks contact, in ieder geval niet zichtbaar voor onze omgeving. Dit creëert op de bijeenkomsten een sfeer van vertrouwelijkheid. Je kunt je problemen en gedachten rustig op tafel leggen, bekijken en bespreken, je weet dat het bij de anderen in goede handen is en ook alle anderen hebben genoeg meegemaakt in al die jaren! Een verbond voor het leven.

Astrologie geeft op deze manier ook een prachtig inzicht in waarom mensen vechten met bepaalde karaktereigenschappen, waarom ze toch altijd maar weer in dezelfde val lopen en dat stelt gerust en geeft inzicht. Het heeft mij in ieder geval voor een groot deel geleerd niet te snel te oordelen over de drijfveren van mensen, zij kunnen er vaak niet veel aan doen, het is allemaal terug te vinden in hun horoscoop!

(Visited 86 times, 1 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *