Het sterrenbeeld Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal is het meest van alle tekens gericht op harmonie en op de ander. Je bent een Weegschaal als je geboren bent ongeveer tussen 24 september en 23 oktober. Een weegschaal is geneigd de dingen snel vanuit de ander te bekijken, is diplomatiek en wil graag de vrede bewaren. Ze hebben een enorme hekel aan ruzie! Ze willen letterlijk ‘de balans’ bewaren.

Ze houden ook van harmonie in hun huis en in hun kledingstijl, het zijn vaak charmante, stijlvolle verschijningen en ze vinden het prettig als dat wordt opgemerkt. Ze worden graag bewonderd en zijn in die zin wel ijdel.

Bij de weegschaal hoort het zevende huis, het huis van de één op één relatie. Dus de relatie met die ene ander, je partner, maar ook iedere andere één op één relatie die je tegenkomt in je dagelijks leven. Het geven en nemen, je verplaatsen in de ander en het diegene naar de zin maken, maar ook gezien en gewaardeerd worden. Dit stuk kennen we allemaal dus wel.

In negatieve zin kan de weegschaal zo gericht zijn op harmonie, dat ze een leugentje niet schuwt. Harmonie is belangrijker dan de waarheid. En in pogingen om het de ander naar de zin te maken en voor jezelf te zorgen, kunnen ze nog weleens besluiteloos zijn. Ze kunnen ook slecht ‘nee’ zeggen. Ook bestaat het risico dat ze zichzelf omwille van de lieve vrede wegcijferen.

De Weegschaal houdt dan wel van mooie kleding, heel opvallende verschijningen zijn het vaak niet. Ze zoeken het meer in goede kwaliteit. Ook op deze manier maken ze het dus iedereen naar de zin, door niet teveel buiten de boot te vallen en een bepaalde opvallende stijl te kiezen. Aantrekkelijk, charmant, welgemanierd, maar ook bescheiden. Eigenlijk de ideale gastvrouw. Doordat ze zo weinig uitgesproken zijn, kunnen ze wat onopvallend, oppervlakkig en afstandelijk overkomen.

(Visited 130 times, 1 visits today)

3 reacties

    1. Dat kan, misschien heeft ze iets anders dominant staan. Je bent nooit alleen maar een weegschaal, al je andere planeten staan ook ergens en wie weet treedt dat bij haar meer op de voorgrond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *