Leonie gaat op vakantie (S2-01)

Wat vooraf ging lees je hier: Leonie ziet de zon weer schijnen

Leonie gooide een weekendtas in haar auto, zette er een boodschappentas naast, legde haar handtas op de passagiersstoel en stapte in haar auto. Ze legde haar handen op het stuur, ademde diep in en weer uit en bleef even voor zich uit zitten staren. ‘Toe maar Leonie, ga nu maar. Sleutel omdraaien en rijden, hup!’ Moedigde ze zichzelf aan. Ze gehoorzaamde zichzelf en reed even later de parkeerplaats af. Weg van haar appartementje en hopelijk weg van de zorgen. Haar kinderen waren de avond tevoren naar Erik gegaan, die waren al op weg naar Frankrijk, ze had vanochtend vroeg al mopperige appjes gehad van Julia, die veel te vroeg naar haar zin haar bed uit gemoeten had en nu met haar broer en zus op de achterbank van Erik’s auto zat. Ze reden al ergens in België. Over haar kinderen hoefde ze zich dus even geen zorgen te maken.

Leonie was op weg naar de stacaravan van Judith, dertig kilometer verderop. Judith en haar man gebruikten die deze week niet en dus had Judith hem aan Leonie aangeboden, zodat ze even op adem kon komen in een andere omgeving. Leonie glimlachte in zichzelf. Judith die voor haar zorgde als een grote zus, altijd bezorgd en altijd bereid te helpen. Achteraf schaamde ze zich wel een beetje, hoe ze zich had laten gaan na het vertrek van Mandy. Ze had even echt niet meer geweten wat ze moest. Zelfs in de tijd van haar scheiding had ze zich niet zo radeloos gevoeld als in de dagen nadat Mandy uit haar leven was verdwenen. Het had haar verbaasd en ook wel beangstigd, dat ze zo snel zo diep kon vallen! En het had haar ontroerd dat Judith en Ilse zo bezorgd om haar waren geweest en haar weer op de rails hadden gehesen. Natuurlijk waren ook haar kinderen en ouders bezorgd, maar die dachten dat ze een flinke griep te pakken had gehad, die wisten niets van de eigenlijke reden, die wisten niets van haar relatie met Mandy.

Maar weg met die muizenissen! Ze had zomaar een mini-vakantie kado gekregen! De weersvoorspellingen waren goed en ze was op weg naar haar vakantieadres! Heerlijk een week tot rust komen, tot zichzelf komen.

Het vervolg lees je hier: Leonie verveelt zicht

(Visited 66 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *