Leonie ziet de zon weer schijnen

Dit ging vooraf: Judith komt Leonie ophalen

Leonie’s kinderen waren ook duidelijk opgelucht toen ze hun moeder weer in gewone kleren aantroffen. Ze oogde weer gewoon zoals ze hun moeder kenden. “Hebben we weer een aardbeienplant?” vroeg Ismay, die de plant al bij de deur had zien staan. “Ja, zullen wij eens kijken of die andere het nog doet?” stelde Leonie voor. Samen gingen ze naar het balkon. Daar stond de plant van vorig jaar in een hoekje. Toen ze beter keken zagen ze dat er twee bloemetjes te zien waren. “Nou, zet hem maar naast de nieuwe dan, in het zonnetje, misschien gaat hij het nog wel beter doen”, stelde Leonie voor. Samen brachten ze de pot naar de voordeur. “Ik heb van Judith ook aardbeien van haar plant gekregen, een heel doosje vol, maar aan deze zitten ook al rijpe, zie je dat?” Leonie tilde een paar bladeren op en daaronder waren drie grote rode aardbeien te zien. Ismay sloeg blij haar hand voor haar mond. “Ga maar een bakje en een schaar pakken, dan kun je ze eraf knippen.” Dat liet Ismay zich geen twee keer zeggen, die was al binnen. 

“Zullen we een film kijken vanavond?” stelde Martijn voor. “Ja, en dan halen we patat!” Julia had er al zin in. “En een ijsje?” vleide Ismay. Leonie glimlachte. “Dat is een goed idee, dat doen we! Bovendien gaan jullie al bijna op vakantie met papa en dan zie ik jullie drie weken niet, dus vandaag maken we er een feestdag van!” De keuze voor de film was wonderwel snel gemaakt en om half zes stond Leonie met Julia bij de snackbar om patat te halen. Natuurlijk hoorden daar ook snacks bij en de gewenste ijsjes gingen ook meteen mee naar huis. Leonie zette de zakken met ijs in de vriezer. Even later zat iedereen lekker van de patat te genieten. Leonie keek de tafel rond, naar haar kinderen. Met niet al te veel moeite hadden ze zo toch een hele leuke dag met elkaar. 

‘s Avonds voor de film hingen ze met zijn allen op de bank. Julia zat op een kussen op de grond. Leonie had een grote schaal popcorn gemaakt, dat hoorde tenslotte bij een filmavond. Terwijl haar kinderen genoten van de film, gingen Leonie’s gedachten naar Mandy. Waar was ze nu? Wat deed ze? Dacht ze aan haar? Ze had graag gezien dat het anders was gelopen. Maar ook die weg had zijn problemen gehad. Dan had ze Mandy aan haar kinderen moeten introduceren als haar nieuwe partner, dat was nu allemaal niet meer nodig en dat maakte het ook weer makkelijker. Ze was eigenlijk best tevreden met haar leven zo, met haar kinderen, haar familie en haar dierbare vriendinnen. De kinderen gingen met Erik op vakantie, ze zou ze drie weken moeten missen. Zelf mocht ze een weekje in de stacaravan van Judith en haar man, want die gingen naar het buitenland. Het leek Leonie wel even fijn, even weg uit haar huis, een andere omgeving. Ze merkte dat ze zich er zelfs een beetje op verheugde. Het kwam weer goed, ook deze berg had ze weer beklommen en al was de pijn nog niet helemaal weg, haar pad liep nu weer wat vlakker en het zonnetje scheen zelfs!

Dit is de laatste aflevering van het eerste seizoen van Leonie.

De eerste aflevering van seizoen 2 vind je hier: Leonie gaat op vakantie

(Visited 77 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. Zo dat was een gezellige avond weer met je kids. Het leven begint je weer een beetje toe te lachen. Leonie nu ff lekker je zinnen verzetten in de stacaravan fijne vakantie!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *