Leonie heeft een afspraakje met Frank (S2-21)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie wil mooie herinneringen maken

En toen was het zaterdag. Aan het einde van de middag zou ze iets gaan drinken met Frank. Leonie was net onder de douche vandaan gekomen en stond in haar ondergoed voor de kledingkast te twijfelen. Het was zaterdag, meestal trok ze dan iets makkelijks aan, maar ze wilde er ook leuk uitzien vanmiddag. Gewoon leuk, niet te opgeprikt, een beetje nonchalant. Na lang twijfelen trok ze toch maar weer haar favoriete spijkerbroek uit de kast. Daarop droeg ze een t-shirt en een lang vest, dat zat zo heerlijk behaaglijk. Ze deed subtiel wat make-up op, niet teveel, want eigenlijk droeg ze in het weekend zelden make-up. 

Ze probeerde zoveel mogelijk haar normale zaterdagritme aan te houden, boodschappen, een rondje over de markt, maar ze kon niet ontkennen dat ze toch wat nerveus werd naarmate de dag vorderde. Om half vier was ze al helemaal klaar met alles, had ze nog wat deo en parfum opgespoten en haar schoenen aan gedaan. Het was echt nog te vroeg. Ze wilde niet veel te vroeg arriveren, dus ging ze nog maar even wat rondhangen op internet. De tijd kroop voorbij. Kwart voor vier, oké, jas aan, tasje mee, ze moest nog het trappenhuis door naar haar auto. Leonie trok de voordeur achter zich dicht en liep de galerij af. Toen ze langs Ilse’s raam liep, klopte die op het raam en Leonie zag dat ze naar de voordeur rende. Shit, ze had geen tijd nu! De voordeur zwaaide open. “Hé!” riep Ilse, “ga jij toevallig naar de supermarkt?” Ze bekeek Leonie van top tot teen. “Wat zie jij er opgeprikt uit voor een zaterdag.” Leonie voelde dat ze ging blozen. “Ik ga ff naar mijn ouders, maar ik moet nu weg, want ik had er eigenlijk al moeten zijn”, zei ze zo overtuigend mogelijk. “Dus ik ga gauw, doeg!” Snel liep ze door en maande zichzelf om niet om te kijken. Ze hoorde nog net de deur van Ilse dicht gaan. 

Ze parkeerde haar auto op het plein en liep naar het eettentje tegenover de kringloop. ‘Het Plein’ heette het toepasselijk. Leonie zat er ‘s zomers graag op het terras om te lunchen of iets te drinken. De terrassen waren nu opgeruimd, dus ze deed de deur open en liep naar binnen. Frank was er al en had haar kennelijk aan zien komen, want hij stond bij een tafeltje en wenkte haar. “Zal ik je jas aannemen?” vroeg hij. “Eeeh, ja, dat is goed hoor”, zei ze terwijl ze zich onhandig uit haar jas worstelde. Frank hing hem op aan de kapstok in de hoek en kwam terug bij het tafeltje, waar Leonie al was gaan zitten. “Nou, koffie dan maar? Met iets lekkers?” vroeg hij. “Lekker”, zei Leonie. Frank wenkte iemand van de bediening en bestelde twee koffie en twee appeltaart met slagroom.

Wil je weten hoe de date afloopt? Lees het hier! Hoe loopt de date van Leonie en Frank af?

(Visited 38 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *