Leonie wil mooie herinneringen maken (S2-20)

Wat vooraf ging, lees je hier: Waar raakt Leonie in verzeild?

Leonie had besloten wat bewuster bezig te zijn met hoe het met haar kinderen ging, door af en toe met haar kinderen één op één even een gesprekje te hebben. Gewoon terloops, niet als een ondervraging. Ze vond het lastig om het gesprek op de situatie bij Erik te brengen, simpelweg omdat ze niet als nieuwsgierig wilde overkomen. Ook wilde zich niet tegenover haar kinderen opstellen alsof zij het allemaal zo goed deed en Erik niet, dat was ook niet eerlijk. Ze wilde en hoefde niet alles te weten van hoe het met Erik ging, maar ze had wel een verantwoordelijkheid voor haar kinderen en hoe het met hen ging. Julia had een grote mond, maar was eigenlijk ook heel kwetsbaar en onzeker, net als haar jongere broer en zus. Ismay was misschien nog wel wat te jong om een mening te hebben, die keek vaak naar hoe haar oudere broer en zus reageerden. Zo lang die niet in paniek raakten, deed zij dat ook niet. Leonie had voorgesteld om op de zaterdagavonden dat de kinderen bij haar waren, filmavond te houden, compleet met popcorn en ander lekkers. Dat was met gejuich ontvangen. Leonie besloot er op toe te zien dat dat niet zou verwateren. Het was een mooie gelegenheid om een samen-gevoel te creëren, mooie herinneringen te maken. 

Ze was een paar keer bij Ilse binnen gewipt en Ilse bij haar. Ilse was dolgelukkig met haar huisje, maar ook doodmoe, fysiek maar zeker ook mentaal. Ze moest wennen aan haar nieuwe woning, wennen aan het ritme met haar kinderen. Vincent had zich anders opgesteld dan Erik en dus gingen Ilse’s kinderen maar één keer in de twee weken een weekend naar Vincent en waren ze iedere woensdagavond bij hem. 

Leonie had Ilse niet verteld over haar aankomende date met Frank. Of date, zo wilde Leonie het helemaal niet noemen eigenlijk. Ze had er erg gemengde gevoelens over. Ze wilde geen nieuwe partner, maar als ze eerlijk was, verlangde ze er ook naar. Iemand die een arm om je heen sloeg, je hielp en troostte als het nodig was. Aan de andere kant was ze ervan overtuigd dat iedere relatie na een paar jaar overging in sleur en eindigde in naast elkaar leven en een scheiding. Ze zag dat zoveel om zich heen! Ze was er vast van overtuigd dat bijna niemand een lang en gelukkig huwelijk had, de enkeling die dat had, had echt een lot uit de loterij en iedereen weet hoe weinig dat voorkomt.

Het vervolg lees je hier: Leonie heeft een afspraakje met Frank

(Visited 91 times, 1 visits today)

5 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *