De kattenren

Dit blog schreef ik ruim twee jaar geleden, we hebben erg veel plezier van de kattenren!

Eigenlijk ben ik er al jaren over aan het nadenken: ik zou graag een kattenren willen, zodat mijn schatjes lekker buiten kunnen zijn zonder dat je er teveel op hoeft te letten. Zonder dat er gevaar is dat ze van het balkon af vallen. Serieuze plannen waren er echter nooit. Tot ongeveer een half jaar geleden. Ik zou het gaan doen. Mijn achterbalkon, dat op het noorden ligt, zou ik gaan veranderen in een kattenren. Aangezien de winter eraan kwam, was het plan dit in februari te gaan doen, voordat er vogels aan het broeden zouden zijn in mijn vogelhuisjes.

De planning liep iets uit, maar op Paaszondag 1 april was het dan zover: mijn dochter en ik begonnen aan de klus! Gaas schermen en hout waren ingekocht. Het was nog best een klus om op een balkon van 2 x 4 meter de schermen aan de houten palen vast te maken! Maar met wat passen en meten lukte het. We hebben er een raam in gemaakt dat open kan, zodat de glazenwasser in de kooi kan komen om de ramen te lappen! En ook dat we nog kunnen ontsnappen in noodgevallen. De linkerfoto geeft de stand weer aan het einde van dag 1, op dag twee heeft mijn dochter het raam gemaakt en ik heb het plafond van de kattenren voorzien van gaas.

De katten vinden het erg fijn op het balkon, vooral Ivy (de witte) en Milo (de rode). Het is even wennen om de deur open te zetten en verder niet constant erbij te blijven als ze buiten zijn, zoals dat vroeger moest. Het zal van de zomer erg fijn zijn om ’s avonds gewoon de deur open te kunnen hebben zodat het ook lekker kan afkoelen. Ik denk dat we heel veel plezier gaan beleven aan onze kattenren, een lang gekoesterde wens die nu is uitgekomen!

De totale kosten waren ongeveer € 200,00. Dit dankzij een actie van een aantal weken geleden bij de Praxis toen de gaas schermen in de aanbieding waren met 25% korting en toen ik het hout ging kopen, was er toevallig ook een actie van 25% op tuinhout. Dat is weer mooi meegenomen!

(Visited 448 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *