Leonie helpt Ilse verhuizen (S2-18)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie’s missie is geslaagd

Ilse voegde het woord bij de daad. Vrijdagochtend zat ze bij de notaris en kwam daarna linea recta met een auto vol spullen naar haar nieuwe appartementje. Leonie had vrij kunnen krijgen om haar vriendin te helpen. Haar bezwaren had ze laten varen, feit was dat Ilse haar buurvrouw was, dus hoopte ze er maar gewoon het beste van. 

“Mijn vader komt straks met een aanhangwagen, dan rijden we naar Vincent om spullen op te halen. Dan rijden we daarna naar jouw ouders om de eethoek op te halen. Misschien kun jij ondertussen hier wat dingen uitpakken enzo?” Ze zaten aan een kop koffie in het appartement van Mandy, dat was het nog steeds in Leonie’s gedachten. Leonie knikte en nam een slok van de hete koffie terwijl ze om zich heen keek. Onvoorstelbaar dat ze hier een half jaar geleden op de bank had zitten vrijen met Mandy. Aan de ene kant leek het gisteren en aan de andere kant was het alweer zo lang geleden! Tevreden constateerde Leonie dat de ergste pijn ervan wel was afgezakt. 

Even later toeterde Ilse’s vader en vloog Ilse de deur uit. Leonie boog zich over de spullen die Ilse vast had meegenomen. Het koffie-apparaat en twee mokken hadden ze al uit de doos gevist. Leonie haalde nog wat mokken uit de doos en ander serviesgoed. Ze zette alles in de keukenkastjes en pakte de volgende doos. Een paar handdoeken, wat ondergoed en kleding, een toilettas met make-up spullen en een plastic tas met shampoo en doucheschuim. Ze hoorde Ilse en haar vader de trap op komen en snelde naar de voordeur om hem open te doen. “Ik loop wel naar de auto om te helpen slepen”, zei ze terwijl ze Ilse en haar vader voor liet gaan met de eettafel die kort geleden nog bij Dagmar in huis stond. 

Aan het einde van de middag was alles klaar. Tenminste, stonden de spullen er die Ilse meegenomen had uit haar huis. Er moest nog wel het één en ander gekocht worden voor het huishouden compleet was. Bedden voor de kinderen bijvoorbeeld. Zelf sliep Ilse nog even op een matras op de grond. “Ga je vanavond mee naar IKEA om spullen uit te zoeken? Dan ga ik die morgen met paps halen.” Leonie knikte en knipoogde naar Ilse’s vader. “Ja, ophalen vind ik prima, maar ik ga niet die hele winkel door om alles uit te zoeken.” Leonie lachte, zo waren de meeste mannen!

Het vervolg vind je hier: Waar raakt Leonie in verzeild?

(Visited 50 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *