Leonie krijgt een filmpje van haar broer (S2-66)

Wat vooraf ging, lees je hier: Leonie heeft moeite met Julia

‘Erik, ik begrijp dat Julia nogal dwars is over de komende vakantie’. Leonie staarde al vijf minuten naar het scherm, in een poging hetgeen ze wilde zeggen tactisch te verwoorden. Dat viel nog niet mee. Ze kende de lange tenen van Erik inmiddels goed.
‘Onze dochter is inmiddels op een leeftijd dat je niet meer kunt zeggen: je moet dit gewoon doen. Probeer op haar gevoel te spelen. Zeg haar dat oma oud is en het geweldig vindt om met haar hele familie een paar dagen door te brengen. Zeg haar dat ze, als ze het echt niet trekt, halverwege de vakantie naar huis mag. Geef haar verantwoording, dan is de kans veel groter dat je een gezellig kind hebt én dat ze de hele vakantie blijft. Mocht ze toch eerder naar huis gaan, dan kiest ze daar zelf voor en is ze de tijd dat ze er wél bij is, in ieder geval vrolijker. Succes! ;)‘
Ja, die knipoogemoticon erachter, die kon weleens goed doen, die haalde de spanning eraf. Leonie was tevreden en drukte op ‘verzend’. 

Een ploing op haar telefoon gaf aan dat er een appje binnenkwam. Leonie pakte haar telefoon en zag dat ze in de familie-app een filmpje had van haar broer. Ze tikte er met haar vinger op en keek wat er op het scherm gebeurde. Haar boer en Tamara verschenen samen in beeld, beiden een beetje lacherig. Alexander nam het woord. “Hallo familie, hier even een berichtje van ons. We hebben jullie laatst al laten schrikken met het bericht dat we weer papa en mama worden. Daar waren we zelf een paar weken eerder ook van geschrokken, want we hebben natuurlijk al drie jongens en een meisje rondlopen. Eeeh… we zijn net bij de verloskundige geweest en die heeft een echo gemaakt en daar was nog een verrassing op te zien.” Alexander lachte wat ongemakkelijk en keek naar Tamara die hem wat onzeker aankeek. “Nou ja, we zijn zelf ook nog niet helemaal van de shock bekomen, dus ik zeg het maar gewoon zoals het is. We krijgen een tweeling!” Leonie zag dat haar broer ervan bloosde. Wow, een tweeling! Wat spannend en leuk, dacht Leonie. Maar… zes! Dan hebben ze straks dus zes kinderen! De telefoon begon weer te ploinken, er waren meer familieleden die het filmpje al bekeken hadden en begonnen te reageren. Leonie begon ook te typen: ‘Jeetje mensen, wat een verrassing. Wat een rijkdom!’ Ja, dat was wel het goede woord, rijkdom. Maar ook, wat een verantwoording, en ook zorgen natuurlijk. Ze las de andere reacties, van haar ouders en haar zus, allemaal geschrokken en blij. Vragen over hoe ze zich voelden, hoe Tamara zich voelde. Zes kinderen, Leonie liet het op zich inwerken. Zij had er drie, nog zo’n stelletje erbij. Ze was blij dat dit lot aan haar deur voorbij gegaan was.

Het vervolg lees je hier: Leonie krijgt aanbiedingen

(Visited 62 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. Ach 4 of 6 kinderen went snel genoeg. Eerst ff je handen super vol. Maar de andere 4 zullen wel graag willen helpen.
    Ik ben zeer benieuwd naar de reactie van Eric.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *