Vaccin Infanrix Hexa vervangen

Als het gaat om het omhoog krijgen van de vaccinatiegraad staan de kranten bol van de schreeuwende koppen en ontploft het internet. Sites als Vrouw, Linda, het AD en zo meer buitelen over elkaar heen om hun onbegrip uit te spreken over mensen die hun kinderen niet laten vaccineren of er op zijn minst kritisch op zijn. Over het volgende onderwerp echter, heb ik niks gelezen in de reguliere media. Het is dus meteen ook duidelijk hoe ‘onafhankelijk’ zij zijn.

Mij kwam een artikel onder ogen waaruit blijkt dat het vaccin Infanrix Hexa, tegen DKTP-Hib-HepB, wat baby’s voor hun eerste verjaardag al vier keer ingespoten krijgen, wegens teveel complicaties is vervangen door het vaccin Vaxelis. Ook dit nieuwe vaccin schept niet meteen vertrouwen. Hoe zit het?

Het artikel is geschreven door de stichting VaccinVrij en dat is meestal al genoeg om hoongelach te oogsten. Je bent dan meteen een vaccinatiegekkie, een aluhoedje of een anti-vaxxer. VaccinVrij doet zelf geen fysiek onderzoek, maar pluist rapporten uit en stelt kritische vragen. Ze zetten feiten op een rijtje. En de feiten voor deze beide combinatievaccins doen je haren rechtop staan.

Het combinatievaccin Infanrix Hexa, dat zeven jaar lang is gebruikt, is geruisloos vervangen. Consultatiebureau-artsen zijn niet vooraf geïnformeerd. Een burgerinitiatief uit Wallonië, Initiative Citoyenne stuitte zes jaar geleden op een vertrouwelijk rapport van GlaxoSmithKline en heeft het 1271 pagina’s tellende document onderzocht. Zij stuurden destijds een persbericht uit. Dat zorgde even voor wat ophef, maar het werd al snel weer stil. Wat zijn de feiten rondom dit vertrouwelijke rapport over Infanrix Hexa? In de periode oktober 2009 – oktober 2011 werden 1742 bijwerkingsmeldingen gedaan, waarvan 503 ernstig (overigens classificeert GSK aandoeningen die resulteren in neurochirurgie, reanimatie of verwijdering van een deel van een darm als ‘onbeduidend’). Er waren 36 sterfgevallen van baby’s binnen 3 dagen na de vaccinatie. Deze gegevens uit dit vertrouwelijke rapport zijn anders gepresenteerd aan artsen, ook zij zijn dus niet volledig geïnformeerd! Als je dus de mening vraagt van een arts over een vaccin, dan weet hij of zij ook niet hoe het zit. De reactie van GSK in de media was overigens dat het rapport ‘vertrouwelijk’ was omdat het bedrijf ‘geen paniek wilde zaaien’.

Dan het vaccin Vaxelis, dat alle baby’s vanaf 1 januari 2019 krijgen ingespoten met 6-9 weken, 4, 5 en 11 maanden. Tijdens de trials die zijn uitgevoerd door Merck, de fabrikant, zijn er zes kinderen overleden. Dit staat in de Amerikaanse bijsluiter van Merck, maar niet in de Nederlandse bijsluiter voor artsen. Het middel is in Europa al begin 2016 goedgekeurd, in Amerika pas op 21-12-2018. Daar zal het in 2020 beschikbaar komen voor commercieel gebruik. Het komt erop neer dat Nederlandse baby’s de eersten ter wereld (ja, ter wereld!!) zijn die dit middel op grote schaal toegediend krijgen. Het CBG (College ter beoordeling van geneesmiddelen) waarschuwt ook om alert te zijn op bijwerkingen, omdat het middel onder extra toezicht staat. Wordt dit aan de ouders gemeld? Want de CB-arts is niet degene die de baby vlak na de vaccinatie weer mee naar huis neemt om te controleren of en welke bijwerkingen de baby krijgt. Overigens is niet onderzocht of het vaccin kanker, onvruchtbaarheid of genetische veranderingen kan veroorzaken. Dit terwijl het onderdelen bevat waarvan bekend is dat ze kanker veroorzaken. Bovendien bestaan er geen vastgestelde normen over wat de maximale hoeveelheden zijn van bepaalde stoffen die veilig bij baby’s kunnen worden ingespoten. Dat zijn inschattingen van de fabrikanten.

Volgens de wet zijn CB-artsen verplicht om ouders voor te lichten over vaccinaties. Uit de rapporten blijkt dus dat de artsen door de farmaceuten niet volledig worden geïnformeerd. Hoe kunnen zij dan een goed advies geven? Artsen kunnen dan inderdaad met een schoon geweten zeggen dat je baby in het ergste geval wat hangerig en koortsig wordt.

Dit vertrouwelijke rapport is dus al zes jaar oud, maar al die tijd zijn baby’s dus gewoon gevaccineerd met Infanrix Hexa. Tot nu. Zijn er al die jaren bewust risico’s genomen terwijl dit bekend was? Is het in de doofpot gestopt ten gunste van geld? Omdat er nog voorraden waren of omdat de ontwikkelingskosten nog niet waren terugverdiend? Hoe zit het dan met andere vaccins? Vertrouw jij de farmaceuten nog? En de artsen? En de overheid?

 Bron: https://stichtingvaccinvrij.nl/infanrix-hexa-is-vervangen-door-vaxelis-stappen-we-van-de-ene-beerput-in-de-andere/?fbclid=IwAR2PZVQlEnR2lwKg66Jm9PCh9v_aDF5sEJr9jE1hbU966WOjp-uPlV7dDR4

(Visited 22 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *