Vaccinaties toen en nu

Met de komst van de HPV vaccinatie voor jongens is er weer een vaccinatie toegevoegd aan het Rijksvaccinatieprogramma. Ik heb even geteld en ik kom op 46 (!) vaccins die kinderen tot hun negende jaar krijgen ingespoten. Dat is dus inclusief de nieuwe HPV die vanaf 2021 op 9-jarige leeftijd gegeven gaat worden. Ik ga ervan uit dat die inenting ook weer twee keer gegeven wordt, net als nu. Zesenveertig doses… Dat is veel!

Mijn kinderen zijn inmiddels allemaal rond de twintig en kregen er heel wat minder, namelijk 32. Ook nog best veel. Het betekent dus ook dat er in vijftien jaar veertien doses zijn bijgekomen! Zelf ben ik begin jaren zeventig geboren en toen werd er alleen ingeënt tegen DKTP, hoe vaak weet ik niet, en op 11-jarige leeftijd kregen meisjes de rodehond prik. Dat was het.

Wat krijgen baby’s zoal toegediend?

Met 6-9 weken krijgt een baby twee vaccinaties (DKTP-Hib-HepB-Pneu) waar in totaal zeven vaccins in zitten. Zo’n klein lichaampje wordt dus ingeënt met zeven verschillende ziekteverwekkers die allemaal veel vragen van het immuunsysteem van het kind. Deze inentingen worden herhaald op de leeftijd van drie, vier en elf maanden. Voordat een kind een jaar oud is, heeft het dus al 28 doses binnen! Met veertien maanden krijgt het dan weer twee vaccinaties: de BMR en die tegen meningokokken A, C, W en Y.

Als een kind vier jaar is, krijgt het nogmaals de DKTP, met negen jaar de DTP en de BMR en daar wordt dan dus vanaf 2021 ook nog de HPV aan toegevoegd, acht doses in één keer! Dit brengt het totaal op 46.

Momenteel is er dan nog de vaccinatie tegen Men ACWY voor 14 tot 18-jarigen.

Vanaf eind 2019 krijgen zwangere vrouwen een vaccinatie tegen kinkhoest aangeboden, zodat de baby al vanaf de geboorte beschermd is tegen kinkhoest. Kinkhoest is een heel nare ziekte, zeker voor jonge baby’s, maar toch: een zwangere vrouw vaccineren, wat kunnen de gevolgen zijn?

Zorgwekkend vind ik de ‘hulpstoffen’ die in een vaccin zitten. Begeleidingsstoffen die het immuunsysteem van het kind irriteren waardoor het in actie komt tegen het vaccin. Hulpstoffen als aluminium(zouten) zitten in de DKTP-Hib-hepB vaccinatie, in de DTP, die tegen Pneumokokken, HPV, Menc en HepB. Het RIVM vermeldt dat aluminium niet schadelijk is, het zit ook in de lucht, ons voedsel en ons drinkwater. Het is alleen geen stof die normaalgesproken IN het lichaam zit. Een lichaam kan er ook niks mee en dus wordt dit aluminium ergens opgeslagen, in de hersenen bijvoorbeeld, wat schade kan veroorzaken. Verder kunnen er bijvoorbeeld resthoeveelheden formaldehyde in een vaccin zitten en restjes antibiotica, maar bijvoorbeeld ook kippenei-eiwit. En dan als laatste kunnen er restjes van de cellijnen van menselijke embryocellen in vaccins voorkomen omdat de virussen gekweekt worden op levende cellen.

(Visited 73 times, 1 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *