De opwarming van de aarde, is dat nou waar?

De klimaatverandering, de opwarming van de aarde, het broeikaseffect, global warming, CO2 uitstoot, zure regen. Als sinds eind jaren 80 wordt er met deze termen gestrooid. Al Gore kwam met de film ‘an inconvenient truth’, het was 2 voor 12, er moet iets gebeuren voordat het onomkeerbaar is. Nu is het sindsdien nog steeds 2 voor 12, ik las vorige week nog ergens dat we ons nu echt moeten conformeren aan de afspraken, dat het dan nog kan, dat we het klimaat dan nog kunnen redden.

Hieronder heb ik wat links geplaatst naar websites en wetenschappers die er heel anders over denken. De zeespiegel zal geen 7 meter stijgen, dat kan niet eens, en de ijskappen zijn niet aan het smelten. Ze smelten op de noordpool, maar groeien op de zuidpool juist aan. Klimaatverandering is er altijd. Altijd. Is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Het klimaat staat nooit stil, het is altijd in beweging. Er zijn ijstijden geweest en nu zitten we in warmere tijden. CO2 uitstoot wordt maar voor een klein deel door de mens veroorzaakt. Het is arrogant te denken dat de mens zo’n grote invloed op het klimaat heeft. We zijn met teveel, dat wel, maarja, wat doe je daaraan? We leven in een geciviliseerde wereld, dus veel opties tot verkleining van de hoeveelheid mensen op aarde zijn er niet.

Het aparte is dat de politiek dit onderwerp als een soort geloof heeft geaccepteerd. Er gaan miljoenen aan subsidies in onderzoek naar de klimaatverandering zitten. Volgens één van onderstaande artikelen zijn dat vooral rekenaars, mensen die dingen doorrekenen en dus geen feiten toevoegen aan het onderzoek. Die rekenaars hebben voorspeld dat de temperatuur op aarde flink zou stijgen. In de praktijk is die temperatuur met slechts een paar tienden van een graad gestegen tussen 1980 en 2000, daarna niet meer. Subsidie geven aan dit soort onderwerpen is ook altijd erg gevaarlijk. Meestal worden de onderzoeken gesubsidieerd die willen bewijzen dat er inderdaad een probleem is. Als CO2 zo’n groot effect zou hebben op de omstandigheden op aarde, is het gek dat dat voor 1980 niet het geval was en na 2000 ook niet. Het schijnt dat dit effect alleen in een laboratorium is geconstateerd, waar bovendien de effecten maar heel klein waren, en er is nooit bewezen dat het op globaal niveau ook werkt. Toch lees je ook in de kranten zelden een kritische noot over het klimaat.

Een groter probleem is het kappen van de tropische regenwouden in Zuid-Amerika en Indonesië, waar de bossen gekapt worden om er palmolie te verbouwen. Mijn bescheiden conclusie: het milieuprobleem is er niet zoals ons dat door de politiek wordt gepresenteerd. Het klimaat is m.i. nauwelijks beïnvloedbaar op de manieren zoals die nu gebracht worden, door mensen uit hun auto’s te jagen bijvoorbeeld. Dat is ook niet wat de politiek wil, die willen de auto en zoveel mogelijk andere dingen gewoon als melkkoe opvoeren. Volgens astronomen gaan we trouwens juist koudere tijden tegemoet. Iemand nog iets gehoord over zure regen de laatste tijd?

bronnen: ninefornews.nl/bedrog-klimaat-nauwelijks-opgewarmd,  www.climategate.nl, mens-veroorzaakte-klimaatverandering-onzin, www.klimaatgek.nl

(Visited 39 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *