Wie geeft deze lieve kater een nieuwe start?

Milo heeft inmiddels een fijn nieuw adres gevonden waar hij een vriendinnetje heeft en veel aandacht krijgt.

Het is met pijn in mijn hart dat ik een ander adres zoek voor Milo, onze Maine Coon kater met een al zo bewogen levensverhaal. Nadat hij een mislukte carrière had als aankomend dekkater, kwam hij bij ons toen hij 2,5 jaar oud was. Hij heeft altijd in een groep katten geleefd. Dat veranderde stap voor stap de laatste paar jaren. 

Toen ik Marc, mijn man bijna 5 jaar geleden ontmoette, was hij duidelijk: “Kat erin, Marc eruit.” Daar is niet over te onderhandelen. Ik had destijds vier katten en drie thuiswonende kinderen. De twee oudsten zijn de deur uit en hebben allebei een kat meegenomen, eentje is er overleden, dus sinds twee jaar is Milo nog alleen over, met mijn jongste dochter en haar vriend, die sinds de coronalockdowns bij ons woont. En ik, ik woon min of meer bij mijn man. 

Mijn dochter en haar vriend werken inmiddels, dus Milo is erg veel alleen thuis. In de voorgaande jaren zaten zij nog op school en hadden ook veel online les, dus altijd wel wat gezelligheid in huis voor Milo. Nu is hij eenzaam. Het is veel te stil voor hem. Het zou voor Milo veel beter zijn als hij wat meer reuring om zich heen had. Mensen die meer thuis zijn, of andere dieren. Milo is ontzettend lief en zachtaardig, een echte knuffelkont. Wel is er een klein probleempje dat wellicht verdwijnt als hij een wat socialere omgeving heeft. 

Waarschijnlijk vanuit die eenzaamheid plast hij soms op andere plekken dan de kattenbak. Hij is lichamelijk onderzocht door de dierenarts, zijn urine is bekeken, er is niets met hem aan de hand. Een gezonde Maine Coon kater van 7,5 jaar oud. Prachtig en ontzettend lief. We gunnen hem een ander, voor hem beter, leven. Wie heeft er een plekje voor Milo? 

Milo heeft een stamboom. Hij mag zonder kosten verhuizen met al zijn spullen, waaronder een XL kattenbak, voer en kattenbakkorrels. 

Andere blogs die ik schreef over Milo:

https://marjoleinschrijftover.nl/de-komst-van-milo-was-voorbestemd/

https://marjoleinschrijftover.nl/milo-de-verbinder/

https://marjoleinschrijftover.nl/een-kale-kont-kater/

(Visited 141 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *