30 november, morgen begint de gekkigheid

Het is 30 november 2020. Morgen als we wakker worden is de spoedwet van kracht. Dan geldt ook de mondkapjesplicht in de openbare binnenruimte. Ik zie er tegenop. Alles wat ik nodig heb uit winkels heb ik ingeslagen en verder hou ik het even bij de boodschappen die ik iedere week ophaal bij het Pick Up Point van Albert Heijn, waar de boodschappen achterin je auto worden gezet. Eerst maar eens even zien wat er gaat gebeuren. Worden mensen net zo hard aangepakt als mensen die in het openbaar vervoer om wat voor reden dan ook, soms maar een paar seconden, zonder mondkapje waren? Overmeesterd door vier boa’s afgevoerd worden omdat je geen mondkapje op hebt? Een mondkapje dat niet eens werkt. Die boa’s nemen veel meer risico door iemand op die manier aan te pakken dan diegene er gewoon aan te herinneren dat hij een mondkapje moet dragen, of door te vragen waarom er geen mondkapje gedragen wordt.

Het kon in winkels weleens anders gaan, ik vang hier en daar wat hoopvolle geluiden op. Winkeliers, ook van landelijke ketens, die er weinig voor voelen om de handhaving op hun bordje geschoven te krijgen. Begrijpelijk. Want naast dat iedereen weet dat een mondkapje niet werkt om virus tegen te houden, worden winkeliers geacht hun klanten aan te spreken op hun gedrag als ze geen mondkapje dragen. Een winkelier heeft een commercieel hart. Je gaat geen klanten de winkel uit jagen, dat kost je omzet. Ik begrijp dus wel dat die winkeliers niet staan te trappelen.

De ergste handhaver is de medemens. Al moet ik zeggen dat nog niemand mij aangesproken heeft op het niet dragen van een mondkapje, daar lees je wel andere dingen over. Ik heb nog geen mondkapje op gehad. De laatste weken waren er nog enkele anderen in de supermarkt die ook geen mondkapje op hadden, maar de overgrote meerderheid liep al gemondkapt in de winkel rond. Misschien heeft het met mijn houding te maken gehad. In het begin moest ik mezelf voorbereiden als ik een winkel in liep en wat ik zou doen als iemand me zou aanspreken. Ik voelde me geen minderheid in de winkel, al was ik dat wel. Ik voelde me één van de weinige normale mensen, ik had het gevoel dat de rest zijn verstand verloren had door maar op commando met zo’n ding voor zijn gezicht te gaan lopen. Feit is dat niemand mij erop heeft aangesproken, gelukkig.

Vanaf morgen wordt het anders. Op het grote gezichtsboek zie je opmerkingen als “gewoon opzetten dat mondkapje en niet zeuren” en “dan gaan ze maar ergens anders wonen als het ze hier niet zint”. Ik schrik daarvan en ik snap het niet. Psychologen zullen ongetwijfeld meer weten van het mechanisme hierachter. Waarom worden mensen zo fanatiek in het handhaven van deze regel? Op het sadistische af? Waarom voelen ze zich zo goed als ze de regels volgen? Regels die compleet onzinnig zijn en waarvan iedereen weet dat het niets bijdraagt?

Soms denk ik dat ik op een dag wakker word en dat het allemaal een grap blijkt te zijn geweest. Een experiment. ‘We verzinnen iets wat ze verplicht moeten dragen en dan kijken we hoeveel mensen erin trappen. Wat zullen we doen? Een mondkapje, dat is goed zichtbaar, herkenbaar en controleerbaar. We zeggen dat ze allemaal een mondkapje op moeten, ja dat is het.’ Wat een opluchting zou het zijn als dat zo bleek te zijn. Een test om te kijken hoe goedgelovig mensen zijn, hoe volgzaam. Degenen die standvastig volhielden in de weigering om een mondkapje te dragen kwamen als winnaars uit de strijd. Hoe mooi zou het zijn?

Helaas zal het zo niet gaan. Degenen die geen mondkapjes willen dragen worden al uitgescholden, er wordt ze verweten dat de horeca door hun schuld gesloten is. Als we allemaal een paar weken goed ons best doen, kunnen we dit achter ons laten, dan is het virus uitgeroeid. Hoe dan? Waarom geloven mensen dit? Een virus versla je niet, waarom bestaat de griep anders nog steeds? Met een mondkapje een virus tegenhouden is hetzelfde als muggen vangen met kippengaas. Waarom zijn mensen zo volgzaam? Het belangrijkste is denk ik dat mensen redeneren dat de regering ook geen baat heeft bij deze crisis, ze doen het niet om ons te pesten, toch? En we leven in Nederland, een vrij land, dat soort dingen gebeuren hier toch niet? Nee, dat dacht ik ook.

Spoel even een jaar terug. Als je op 30 november 2019 even had kunnen kijken hoe de situatie een jaar later was, zou je het dan geloofd hebben? Er is zoveel veranderd. Ja, maar, er is een levensgevaarlijk virus, zullen veel mensen zeggen. Ik kan het hele rijtje wel opnoemen. Ja, het is een naar virus, maar niet veel dodelijker dan de griep. Dat kan toch niet de reden zijn waarom we de hele economie kapot laten gaan? Faillissementen, zelfmoorden, eenzaamheid, zoveel psychische problemen, de prijs is toch veel en veel te hoog? En onze leiders, wat voor baat hebben die erbij dan? Tja, dat zal hem toch in macht en geld zitten. Big Pharma verdient heel erg veel geld dankzij deze crisis. Hugo kan ik niet zien gewoon, zijn ogen schitteren, hij geniet op een heel sadistische manier van zijn macht en het opleggen van maatregelen.

Ja hoor, noem mij maar een complottheorist. Dat is bijna een compliment. Nee, wij geloven niet zomaar de gekste dingen. Ik besteed zo’n beetje al mijn vrije tijd aan het verzamelen van informatie over wat er nu gebeurt. Nee, ik ben geen medicus en geen wetenschapper, maar er zijn genoeg wetenschappers en artsen die heel goed uit kunnen leggen wat er allemaal fout gaat nu. There is no such thing as De Wetenschap die er allemaal hetzelfde over denken. Er zijn duizenden artsen die gehakt maken van wat er nu gebeurt. Alleen daarover lees je niet in de Telegraaf, daarvoor moet je naar alternatieve media. En nee, dat kan ook zonder te geloven dat alle politici bloed van kinderen drinken. Het is bijna mijn motto aan het worden: er is heel veel grijs tussen zwart en wit.

Ik ben niet zo’n held die morgen een winkel in loopt zonder mondkapje op. Ik wil niet op dagelijkse basis boetes krijgen. Daar ben ik niet sterk genoeg voor. De hele situatie zoals die nu is, eist al meer dan genoeg van mijn zenuwen. Ik ga het niet opzoeken. Dus heb ik genoeg etenswaren en andere benodigdheden in huis om in ieder geval een week of twee niet een winkel in te hoeven. Eerst maar eens horen wat er gaat gebeuren in winkels. En als ik dan toch naar een winkel moet en er wordt strikt gehandhaafd, dan zal ik eraan moeten geloven en doe ik een mondkapje op. Ik heb ze al liggen, zelfgemaakt van stoffen zakdoeken, ik heb er geen dubbeltje aan uitgegeven. Ik heb ze gemaakt van materialen die ik nog had liggen. En ik heb er met stift teksten op geschreven. Teksten als: ‘alleen om een boete te voorkomen’, ‘niet omdat het werkt’, ‘alleen omdat het moet’, ‘baat niet, schaadt wel’ en zo nog een paar. Dat is dan mijn bescheiden vorm van protest. Ik gebruik ze als mini-spandoekjes.

Maar ik hoop dat het zo ver niet zal komen. Ik hoop dat men wakker wordt de komende dagen. Er zijn dingen in voorbereiding. Er is een paper ingediend om de PCR test onderuit te halen, want daar is van alles mis mee. Het is een instrument om het besmettingengetal hoog te houden. Zo lang de PCR test gebruikt wordt, zullen de besmettingen nooit meer onder het veilige niveau komen. Daarna ligt het vaccin in het verschiet. Dat ga ik niet nemen. Het is maar de vraag hoe mijn leven eruit gaat zien als je de verhalen mag geloven. Ook hier is de medemens weer de grootste vijand. Wij hebben een maatschappij waar voor alles en iedereen begrip opgebracht moet worden: je voelt je geen meisje en geen jongen? Prima, we zorgen dat het gender uit het paspoort gehaald wordt. Zijn er mensen die moeite hebben met zwarte piet? Schaf maar af die handel. Waar we anders zo tolerant zijn, is er nu geen enkel begrip voor mensen die geen vaccin willen. Uit angst. Uit pure angst voor het virus. Een vaccin dat versneld is doorgedrukt en waarvoor de producenten niet aansprakelijk gesteld kunnen worden. Dáár zou je bang voor moeten zijn. Daar BEN ik bang voor. Er wordt nu gewoon geroepen dat je rechten beperkt mogen worden als je niet gevaccineerd wil worden. Geen concerten, geen musea, geen vakantie. Dat wordt ineens heel normaal gevonden. We leven in een vrij land toch? Nee, dat doen we niet meer. Dit is geen vrij land meer. Morgen is de spoedwet van kracht, dan kan de gekkigheid echt beginnen. Ik hou mijn hart vast.

(Visited 3.505 times, 1 visits today)

20 reacties

 1. Wow zo mooi geschreven en ook precies zoals ik het voel. Alsof de wereld gek in me heen geworden is. Dat zoveel mensen zo volgzaam zijn en blind alles geloven terwijl we allemaal weten dat zo’n mondkapje niet werkt.

  Nogmaals voor hwt zo herkenbare verhaal. Het geeft me moed dat ik niet de enige ben die zo denkt. Ook ik kom de komende drie maanden niet meer in een openbare ruimte.

   1. Lieve Marjolein, je bent zeker niet alleen. Houd vol, de Cabal gaat worden aangepakt. En dan kijken of Rutte c.s. nog zo schijnheilig blijft lachen. Het zal nog wel even duren, maar de kentering komt er aan.

   2. Je hebt helemaal gelijk. En je verwoordt het heel mooi. We hebben allang geen vrijheid meer. Je betaald in NL om rustig te kunnen leven. Letterlijk betalen. Geld geld en geld. Sorry dat ik het zeg: maar NL heeft het roven, zeeroven, in hun DNA. Gaat het niet over zee, dan maar hier. In een land als NL moeten er organisaties van vrijwilligers komen om nederlanders te helpen. Stichtingen vragen huis aan huis om geld. De regering moet dit doen. Maar die is de kluts kwijt. Echt kwijt. Nog ff en we lopen allemaal met een boerka halal te eten. Of mogen we 3x per dag ff naar buiten om te luchten. Of onze gas en stroom wordt van buiten af bediend. Klinkt dit zot? Klonk corona regels jaar geleden ook zot?

 2. De Griep bestaat echt niet meer! Die is uitgeroeid door Corona, wat lief van Corona! In 2018 waren er wel 10.000 griepdoden, dit jaar tot maart 414! Toen hebben ze de naam Griep maar veranderd, heeft maar 8000 doden gekost! Dankzij Corona toch 2000 mensenlevens gespaard!

 3. Precies hoe ik erover denk , al draag ik geen mondkapje vanwege chronische berperkingen zoals o.a Cptss en heb ik geen extra eten of dergelijke in huis gehaald gezien dat lastig is omdat ik afhankelijk ben buitenshuis van me rolstoel en begeleiding die meegaat.
  Na 5 weken op de wachtlijst voor een crisisplek zie ik daar nu vanaf uit angst voor helemaal controle verliezen waneer ik in een instelling of ziekenhuis huis kom voor onbepaalde tijd niet wetende wat ze straks nogmeer verplichten.
  Me depressie etc zijn zeker niet weg , alleen maar toegenomen maar het voelt voor mij als geen andere keus met wat er nu Allemaal gebeurt en aan de hand is.
  En afgelopen augustus/september een opname van 4 weken gehad waar iedereen spastisch deed over de anderhalve meter maar vervolgens gaan de zusters zelf als 1 teveel in de lift er nog even snel bij of lopen ze met ze 6e door 1 draaideur waar de hele dag tot 17:00 2 mensen voor de deur staan om te verkomen dat er meer dan 2 pers. In de draaideur gaan.. maar de zusters zelf hebben maling aan de regels ???????? ik ben kwaad , gefrustreerd , 24/7 gestresst en pijn in me lijf Door de stress die had ik al en deze Corona crisis maakt alles 1000 keer erger en ik kom er niet meer uit , Het voelt of ik vast zit in een nachtmerrie ????

  1. Hallo Eva, dat klinkt heftig allemaal.
   Ik begrijp dat je nog zelfstandig woont. Misschien kun je meer mantelzorgers of buddy’s toegewezen krijgen, van WMO. Koop een paar goedkope blocnotes en schrijf dagelijks van je af waar jij je aan stoort. Op die manier maak je je hoofd leeg. En draai muziek, dat leidt af en maakt je vrolijk. Sterkte ????

  2. laat je er niet onder krijgen, hartverscheurend wat je verteld. maar probeer het. dat is juist wat ze willen. angst zaaien,maar ik begrijp jou heel goed,vooral als je afhankelijk bent. veel liefs.m

  3. Herkenbaar wat je schrijft Eva. Als woonbegeleider in een beschermde woonvorm zie ik de mensen vereenzamen, terug geworpen worden in hun behandeling soms wel tot 2 jaar terug.
   Omdat de kamers/appartementen klein zijn voelt de quarantaine (die helaas volgens het rivm en het beleid van de organisatie is) moet als een deelnemer in contact is geweest met n besmet persoon als eenzame opsluiting in de isoleer.
   Mijn werk voelt nutteloos omdat ik niet die arm om een deelnemer mag slaan wanneer het nodig is.

   Corona maakt in het afgelopen jaar zoveel meer kapot dan alleen de slachtoffers die het virus hebben gehad.
   Heel veel sterkte lieve Eva

 4. Wat een uitstekende verwoording van wat hart en ziel denkt en voelt. Ja, het zijn spannende tijden waarin we niet alleen de regering als betoverde leidslieden zien optreden als marionetten welke het ook zijn, maar meer en meer ook onze volksgenoten.
  Marionetten in Den Haag welke aangestuurd worden door het World Economic Forum en The World Health Organization om ons, via een rookgordijn van een “moordend” virus en mondkapjes en 1 1/5 meter afstand van elkaar, onderhorig te krijgen aan de grote boosdoener aller tijden vanaf den beginnen aan. We zijn verzeild geraakt in een duivels complot. Toch is er hoop. Hoop dat Hij die Aard- en Hemel Schiep spoedig gaat ingrijpen, en dat geloven velen. Helaas zijn er die angstig zijn en terecht. Laten we maar proberen er te zijn voor hen en hen helpen om overeind te blijven in deze bizarre tijd.

 5. Dag Marjolein, ik heb je verhaal met toenemende bewondering gelezen. Je hebt een mooie steil van schrijven. Je verwoordt de gevoelens die ook ik heb. En vást nog veel meer mensen. Net als jij ben ik het grootste deel van mijn tijd bezig met zoveel mogelijk te lezen en studeren over de verschrikkelijke waarheid die achter het coronaschandaal zit. Want een schandaal ís het,een schandaal dat als dekmantel wordt ingezet door big tech, big pharma, big money, big oil, big data, met de hulp van de door hun met veel geld omgekochte regering (en volgens mij ook het parlement) van bijna elk land ter wereld. Een dekmantel waarachter deze duivelse elite, ook wel Deep State, of kabal genoemd, een wereldwijde machtsgreep heeft gepleegd, die alle mensen tot slaaf maakt, en ons alle vrijheid ontneemt. Een totalitaire, communistische machtsgreep van links, met medewerking van de Chinese communistische partij. De eerste ideeën hierover zijn al geopperd in de 18e eeuw (oprichting van de Vrijmetselarij), resp. de 19e eeuw (de Illuminaten). Ze zijn toen al beschreven. De Rothschilds en de Rockefellers, en andere zgn. bloedlijnen zitten hierachter. Lieden als Gates en Soros komen uit deze bloedlijnen voort. Sinds het einde van de 2e Wereldoorlog is er door hen hard gewerkt aan de voorbereiding van deze machtsgreep. Je kunt documenten waarin alles beschreven staat gewoon op internet vinden. Een belangrijk vroeger stuk is dat van de Rockefeller Foundation uit 2010. Wat op dit moment in de wereld gebeurt is in dat stuk al precies zo uitgewerkt. Het begrip Covid-19 kom je dan al tegen.
  De maatregelen van de regeringen overal ter wereld hebben niets te maken met een gevaarlijk virus. Maar de uitbraak ervan, zeer waarschijnlijk vanuit een laboratorium in Wuhan, en de dagelijkse propaganda erom heen, was nodig om ons angst aan te jagen. Dat is ze goed gelukt. Een bang volk kun je alles laten doen wat je wilt. Dat zei Göring al tijdens de Neurenberg processen.
  Om haar machtsgreep echt door te zetten, moet eerst de hele wereld sociaal en economisch, en zeg ook maar gerust psychisch, kapot. Vandaar het sluiten van horeca, en andere middenstand. Dit zal nog verder gaan. Het is ontzettend smerig om ze een worst voor te houden met te zeggen dat na de vaccinatie alles weer open kan. Dat zal niet het geval zijn. De spoedwet zal De Jonge, Grapperhaus en Olongren de macht geven om ons alles op te leggen wat ze maar willen.
  Marjolein, laat de angst achter je. Kijk naar de mensen uit het Verzet, de vrijheidsstrijders in Hong Kong, en vele anderen. Ik ben katholiek. Katholieken vereren hun martelaars, die moedig een vaak gewelddadige dood tegemoet gingen, wanneer zij God niet wilden verloochenen. Ook heden ten dage. Ik trek me aan hen op.
  Ik zit in het verzet, zeg ik tegen anderen. Ik weiger het mondkapje te dragen. Ben dus al eens door boa’s uit de trein gezet en beboet. Een winkel eigenaar weigerde me onlangs te helpen. “Doet u het mondkapje dan op voor mij”, zei ze. Ik antwoord voortaan met te vragen of ik mijzelf om haar/hem dan soms moet laten vergiftigen door een kapje voor te doen. Of dat dan niet telt…!??
  Ik heb besloten om in het uiterste geval dat met politie wordt gedreigd, mijn sjawl voor mond en neus te doen. Ik heb geoefend met de handigste manier waarop ik de sjawl om mijn gezicht kan draaien, van voor naar achter in de nek, en terug naar voren onder de jas. Ik heb wel eens gelezen dat dat niet is toegestaan. Maar we zullen zien. Ik heb ook een kaartje met daarop het logo van de Rijksoverheid, en enkele regels overgenomen van de website, waarin staat dat je het mondkapje niet hoeft te dragen als daar een belangrijke gezondheidsreden voor is.
  Veel sterkte!

 6. Precies verwoord zoals ik mij ook voel! Vandaag stond ik op met een hele erge knoop in mijn maag! En ik snap werkelijk niet dat hordes mensen gewoon doen wat ze opgedragen krijgen ! Ik voel verdriet voor de kinderen, jonge scholieren, ouderen die nu onder een masker geen verbinding meer voelen, een lach is niet meer te zien! De zon schijnt maar wat een trieste dag????????????????????☀️☀️☀️☀️☀️❤️❤️❤️❤️❤️

 7. Ik lees: “Er zijn duizenden artsen die gehakt maken van wat er nu gebeurt. Alleen daarover lees je niet in de Telegraaf, daarvoor moet je naar alternatieve media. ” En ik ben al klaar met dit artikel.

  Zou ik een lijst van 100 artsen mogen ontvangen die gehakt maken van wat er nu gebeurt? Als t er duizenden zijn moet dat niet moeilijk zijn. En zou ik minimaal 5 bronnen mogen van deze alternatieve media? Ik zit blijkbaar in een bubbel waarin ik alleen maar slechte informatie krijg en ik probeer een situatie wel altijd van alle kanten tw bekijken.

  Verder ga ik er dan maar van uit dat de beelden van overvolle italiaanse ziekenhuizen en koelwagens bij amerikaanse ziekenhuizen die tijdens de “eerste golf” te zien waren in scene gezet zijn.

  1. beste Roelof, bedankt voor je reactie. Ik heb niet de behoefte om mensen over te halen of te overtuigen, maar ook niet om mezelf te verantwoorden. Kennelijk twijfel je zelf en ben je op zoek naar de waarheid. De brandbrief van duizenden artsen vind je hier: https://opendebat.info/doelen-en-stellingen-arts-en-covid/ en begin eens te lezen op maurice.nl, van Maurice de Hond. Verder laat ik je je eigen zoektocht naar de waarheid volgen. Ik heb niets ontkend van wat er gebeurt en ik denk zeker dat je de eerste golf niet kunt vergelijken met de tweede. Over beelden, er zijn dingen in scene gezet, en/of oudere beelden gebruikt die benoemd zijn als zijnde van een andere locatie, ook daar heb ik filmpjes van gezien. Daar wil ik verder niet op in gaan omdat ik er zelf niet bij ben geweest, bovendien hou ik mij niet bezig met de situatie in het buitenland. In dit stuk heb ik mijn gevoelens beschreven over het verplichte dragen van een mondkapje, iets waar ik enorm tegen op zie en wat ook, bewezen, niets toevoegt in de bestrijding van het virus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *