A Different Corner

Een fascinerend gegeven vind ik altijd: wat als? Wat als je ergens op je levenspad een andere keuze maakt? Soms kunnen zelfs de kleinste keuzes grote gevolgen hebben. Neem ik die ene baan of die andere? Je leert andere mensen kennen, het heeft wellicht gevolgen voor de partner die op je pad komt. En dat hoeft niet een grote stap te zijn als een baan. Het kan ook zijn: ga ik naar supermarkt A of naar B? Of op welk tijdstip? Misschien loop je je toekomstige partner door je keuze niet tegen het lijf, of die persoon die net een nieuw fotomodel zoekt en die in jou vindt (niet in mij hoor).

‘turn a different corner and we never would have met’

‘would you care?’

Dat laatste zinnetje, ‘would you care?’, tja, dat kom je niet te weten natuurlijk. Wie weet hoe mijn leven er nu uit zou zien als ik ergens een andere hoek was omgeslagen, of twee, of tien, of honderd. Hoeveel van die kleine keuzes maak je in je leven? De gedachte is best spannend, er komt een zinnetje in mijn hoofd uit een grote spelshow: ‘Wat heeft u NIET gewonnen?’ Dat dus. Wat heb ik niet gewonnen?

Nu ben ik uitermate tevreden met mijn leven. Met de keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb nergens spijt van. Nee, ook niet van mijn keuze voor mijn echtgenoot, waar ik later van gescheiden ben. Toen was dat goed, toen was dat de juiste keuze. Het leven is een leerproces en ik heb er veel van geleerd, van de keuzes, bewuste en onbewuste, die ik heb gemaakt.

Wat als ik Marc had ontmoet toen ik achttien was? We hebben het daar weleens over. Ik denk dat dat toen niet gewerkt had. Ik had hem graag wat vroeger in mijn leven ontmoet, maar ik denk dat we elkaar precies op het juiste moment ontmoet hebben. Ik denk altijd maar dat ze daarboven er een flinke klus aan gehad hebben om ons samen te krijgen op diezelfde hoek op hetzelfde moment en hun adem ingehouden hebben of we niet op het laatste moment ‘a different corner’ zouden omslaan. 

I’d say love was a magical thing

I would promise you all of my life
But to lose you would cut like a knife

‘Cause I’ve never come close in all of these years
You are the only one to stop my tears

(Visited 49 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *