Ben jij voor verplichte quarantaine?

Toen ik een tijdje geleden de berichten zag over een soort concentratiekamp in Duitsland waar mensen konden worden opgesloten die zich niet houden aan de quarantaine, heb ik daar niets over geschreven. Waarom eigenlijk niet? Geen idee. Misschien toch te wappie, zelfs voor mij? Maar er waren ook al berichten uit Nieuw-Zeeland dat quarantainekampen had gebouwd. En dat je daar pas uit kwam als je een negatieve test had. Kampen bewaakt door militairen waar je één keer per dag gelucht wordt… Ook toen heb ik er niet over geschreven.

Dinsdag 2 februari was er weer een persconferentie. Maar daar werd het niet vermeld, wel stond het ’s avonds laat op de site van de Telegraaf te lezen: ‘Coronapatiënten mogelijk gedwongen in isolatie’.

„Vanwege de uitbraak van Covid-19 is het nodig een ziekenhuis aan te wijzen waar patiënten kunnen worden geïsoleerd die (vermoedelijk) besmet zijn met deze infectieziekte en die niet vrijwillig meewerken aan isolatie”, 

„Na overleg met het Universitair Medisch Centrum Groningen is dat ziekenhuis bereid om enkele patiënten op te nemen die, in overeenstemming met advies van de GGD en het RIVM, niet thuis in isolatie kunnen blijven.”

De voorzitter van een veiligheidsregio kan besluiten dat gedwongen isolatie nodig is.

Oké. Een miljoen vragen. Als mensen nog niet wakker waren, dan toch zeker nu? En indien niet nu, wanneer dan? Als er razzia’s komen en mensen afgevoerd worden met treinen? Of mag ik dat niet zeggen? Mag ik de vergelijking met de oorlog niet maken? Nu nog steeds niet? Als je dit goed gaat praten, ga dan nog eens bij jezelf te rade. Wat zijn de argumenten? “Ja, maar dit is uit voorzorg, dat gaan ze niet echt doen”, “het is een dreigmiddel, een stok achter de deur” of “Dit is voor heel extreme gevallen, het zijn maar een paar plekken”? Nee, praat het niet goed! Dit VALT niet goed te praten. Mensen gaan gedwongen opgenomen worden omdat ze zogenaamd een gevaar voor hun omgeving zijn! Voor een virus met een IFR van 0,23%! Word wakker! Nu dan toch in ieder geval.

Want… ‘vanwege de uitbraak van Covid-19’…. de cijfers kelderen al weken ondanks dat de angst erin gehouden wordt met de varianten. ‘het is nodig een ziekenhuis aan te wijzen waar patiënten worden geïsoleerd die (vermoedelijk) besmet zijn en niet vrijwillig meewerken aan isolatie’. Nodig? Voor een fors griepseizoen hebben we dit nooit gehad toch? Patiënten die vermoedelijk besmet zijn? Dus dat hoeft niet eens zeker te zijn? Misschien mogen we ook bang zijn dat ze eventueel besmet zouden kunnen worden? Dat we ze dan vast opsluiten? Hoeveel patiënten kunnen er worden opgesloten, en breidt dat zich in de nabije toekomst nog uit naar andere locaties?  ‘In overeenstemming met advies van de GGD en het RIVM niet thuis in isolatie kunnen blijven – De voorzitter van een veiligheidsregio kan besluiten dat gedwongen isolatie nodig is’. Dus… De voorzitter van de veiligheidsregio kan voor iemand beslissen dat hij gedwongen opgenomen moet worden omdat diegene niet thuis in isolatie kan blijven. Dat opent nog een paar deuren. Want dan gaat het niet meer alleen om mensen die niet mee willen werken. Dan gaat het niet meer alleen om mensen die een positieve testuitslag hebben of ziek zijn. Gaat het dan ook om bijvoorbeeld de kinderen van coronapositieven die uit huis gehaald worden om te voorkomen dat ze besmet worden? Of besmette kinderen die geïsoleerd worden om te voorkomen dat de rest van het gezin besmet wordt? Net zoals in Duitsland ook al gemeld wordt?

Ik vraag je hierover na te denken, ook, en zelfs vooral als je tot nu toe achter het coronabeleid van de overheid stond. Voel bij jezelf, ga niet iets goed praten vanuit een ander, voel bij jezelf, wat denk je hierbij? Wat VOEL je hierbij? De polarisatie heeft gezorgd voor twee kampen in de maatschappij, maar er is veel grijs tussen zwart en wit, je bent niet meteen een wappie, je hoeft niet je hele mening te herzien. Maar we moeten wel ergens een grens trekken toch? We moeten toch niet toe naar kampen voor mensen die geïsoleerd moeten worden, tegen hun zin?? Dat is niet oké toch? Of vind je van wel?

(Visited 273 times, 1 visits today)

2 reacties

 1. Verplichte quarantaine hoeft van mij niet en al helemaal niet in kampen. Een virus stoort zich daar niet aan en gezien verpleging, artsen, schoonmakers, bezorgers op en neer hoppen en ontsmetten er al lang niet meer bij is…
  Na 1 jaar ken ik nog steeds niemand die besmet en doodziek is of overleden. Vrienden en kennissen evenmin.
  Ik vind ook dat de angst er in gehouden wordt net als de crisis aangepraat.
  Niet het virus is hier het probleem maar slecht beleid en opzet om bepaald beleid doortedrukken. We gaan niet terug naar normaal.

  De winter van 2018-2019 lagen de ziekenhuizen vol.. influenza. Nu sterft niemand meer daaraan of aan kanker of…

 2. Quarantaine-kamp of Concentratie-kamp? Ook ik ken na 1 jaar slecht een handjevol mensen die Corona heeft gehad en allemaal zeggen ze voelde me 1 dag beetje ziek en That’s it.

  De overheid en reguliere nieuwsmedia maken een angstcultuur. Alles op alles wordt gezet om de ‘kwetsbare oudere’ van de samenleving te redden. Maar de kwetsbare kinderen zij hier de dupe van. De kwetsbare mensen die geen reguliere zorg kunnen krijgen.

  Dat alles om de 0,03% van de samenleving die ziek wordt te redden. Die zonder Corona ook geen 5 jaar meer zou leven. Nee, maar het leven moet gerekt worden….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *