De samenstand van Saturnus en Jupiter en het Watermantijdperk

Op 21 december aanstaande staan Saturnus en Jupiter exact samen, op 0 graden in het teken Waterman. Dit is een heel belangrijk moment. Ter illustratie: de ‘ster’ van Bethlehem die gezien werd bij de geboorte van Jezus, is hoogstwaarschijnlijk de samenstand van Saturnus en Jupiter geweest in het teken Vissen, de start van het Vissentijdperk waar we ongeveer tweeduizend jaar in hebben doorgebracht.

Deze samenstand is weer een stapje om ons in het Watermantijdperk te brengen. Zo’n tijdperkswisseling gaat niet van de ene op de andere seconde, maar neemt tientallen jaren in beslag. De hele opkomst van de computer, de versnelling van de technologie, is allemaal Waterman. Vermoedelijk zal de overgang van Pluto naar Waterman, in 2024, de definitieve overgang naar het Watermantijdperk betekenen.

Saturnus en Jupiter staan dus exact samen op 21 december, wat ook nog de dag van de zonnewende is. Kort ervoor, op 14 december vindt er ook nog een zonsverduistering plaats.

Een samenstand van twee zulke belangrijke planeten als Saturnus en Jupiter is altijd goed merkbaar. Nu hebben we natuurlijk al een tijd achter de rug waarin eerst Saturnus met Pluto heeft samen gestaan waarna eind vorig jaar Jupiter zich bij hen voegde. We weten inmiddels allemaal hoe dat uitgewerkt heeft: de coronacrisis begon. De planeten stonden op dat moment in het teken Steenbok. Steenbok staat voor regelgeving, wetten, hiërarchie, handhaving. Waterman staat voor vrijheid en de waarheid. Is dan alle ellende na dit jaar echt over? Zo eenvoudig is dat niet.

Saturnus is de planeet die bij Steenbok hoort. Saturnus beperkt en begrenst, remt af. Als hij in Waterman staat, zal dat ook zeker zijn wat hij gaat doen en wat we gaan merken. Waterman staat voor vrijheid, Saturnus zal onze vrijheid dus gaan beperken. Dat hebben we al gezien. Saturnus heeft dit jaar al een tijdje in Waterman gestaan, om ons een voorproefje te geven. Op 22 maart liep hij Waterman in en 1 juli ging hij er weer uit. De eerste lockdown begon op 15 maart en eindigde in de loop van mei. Deze periode viel dus in de tijd dat Saturnus in Waterman liep. De tweede lockdown begon op 15 december, ook een week voor de exacte samenstand, ik denk dus ook zeker dat we meer van dit soort dingen kunnen verwachten. Ernstigere beperkingen van onze vrijheid. Jupiter is op zich een positieve planeet, maar vergroot dingen ook uit. En zo kan hij dus ook deze Saturnus is Waterman vergroten, een nog grotere inperking van onze vrijheid.

Het vaccin komt eraan en het opdringen van dit vaccin, het direct of indirect verplichten, is zeker een bedreiging van onze persoonlijke vrijheid. Het feit dat de twee planeten direct nadat ze Waterman inlopen zullen samen staan, maakt het effect extra sterk. Saturnus gaat op 17 december over naar Waterman en Jupiter op 19 december, 21 december staan ze samen. Een nieuwe invloed is vaak het sterkst te voelen in het begin van een teken en op het einde. In het begin omdat dan het contrast met het voorgaande thema heel duidelijk voelbaar is. Aan het einde van een thema is de ervaring dat het thema zich ook nog even extra laat voelen, als een eindspurtje, alsof er een soort afrondende test plaatsvindt: heb je het thema helemaal gevoeld en uitgewerkt?

Daarna zal de werking van Waterman duidelijker worden. Saturnus staat ook voor de verantwoordelijkheid nemen, de verantwoordelijkheid nemen voor de waarheid en de vrijheid dus. Dit zal niet in eerste instantie naar buiten komen, maar in tweede instantie wel. Er zullen nieuwe gemeenschappen van gelijkgestemden ontstaan, de waarheid zal bovenkomen, het kennisniveau zal versnellen. Waterman is het teken van vrijheid, gelijkheid en broederschap.

Pluto bevindt zich nog wel in het teken Steenbok, het duurt nog tot 2024 voor deze planeet ook naar Waterman doorschuift. Pluto gaat in Steenbok nog een tijdje door met het afbreken van de beschaving. In 2023 gaat hij vast een week of tien op stage in Waterman, van eind maart tot begin juni. In januari 2024 gaat hij voor een langere tijd in Waterman lopen. Op 1 september 2024 gaat hij dan nog een week of tien naar Steenbok terug om daarna definitief de overstap naar Waterman te maken.

Lange tijd heb ik gedacht dat de ellende zich zou beperken tot 2020, omdat daarna in ieder geval Saturnus en Jupiter over gaan naar Waterman, de waarheid komt boven. Tot ik me de beperkende kracht van Saturnus herinnerde en dat hij hier dus de vrijheid zou gaan beperken! Ik ben zelf een Waterman en ik merk dat ik heel erg veel moeite heb met de maatregelen. Met de mondkapjes, met het feit dat we niet worden vertrouwd op ons gezonde verstand, maar dat we regeltjes moeten volgen, als een stel kleine kinderen. Met het zinnetje ‘dat zijn nu eenmaal de regels’. Met de handhaving van de regels die regelmatig alle perken te buiten gaat. Het aankomende vaccin dat de oplossing zou moeten brengen is wat mij betreft een nog grotere beperking van onze vrijheid. Ik ben benieuwd wat deze nieuwe Watermaninvloed gaat brengen voor de komende verkiezingen! Laten we op dat moment onze verantwoordelijkheid nemen voor de waarheid en de vrijheid.

2020 was een intensief en heftig jaar, wat 2021 gaat brengen zullen we af moeten wachten.

Inspiratie: tenbergeastroblog.com en astrobutterfly.com

(Visited 824 times, 1 visits today)

2 reacties

  1. Wat zou jij zeggen over Uranus in stier, deze maakt een vierkant met jupiter in half januari en met saturnus in februari?
    Maar ook mars conjunct uranus in stier half januari
    Alles rond de zes graden.

    Geeft dit mogelijkheid om de belemmeringen cq maatregelen om ver te werpen?

    1. Uranus hoort ook bij Waterman natuurlijk, dus dat zou de vrijheidsdrang groter maken. Uranus is ook van de plotselinge veranderingen. In Stier… Je zou bijna denken dat we dan toch echt gaan opkomen voor onze inkomsten. Saturnus kan daarin in eerste instantie weer beperken, maar die gaat ook over de verantwoordelijkheid nemen… interessant. Mars en Uranus conjunct, dat lijkt me een mooie voor een spontane demonstratie! Actie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *