De solaar, oftewel de jaarhoroscoop

De jaarhoroscoop, of, in ‘vaktermen’ de solaar genoemd. In solaar zit het woordje ‘sol’ van ‘zon’ en dat is ook wat het aangeeft. De jaarhoroscoop is gebaseerd op de plek waar de zon staat. In de solaar staat hij op exact hetzelfde punt als waar hij stond toen je werd geboren, en dat is normaal gesproken op je verjaardag. Het kan er ook een dag voor of na zijn, dat ligt eraan of het een schrikkeljaar is of niet. De zon doet er precies een jaar over om een rondje te maken door de dierenriem en staat dan dus op je verjaardag weer op het vertrekpunt. Je kunt dit ‘vangen’ in een horoscoop en daarmee kijken wat voor thema’s je je volgende levensjaar op je pad krijgt. De solaar is dus ook geldig van verjaardag tot verjaardag en dat is dus voor iedereen anders, hij geldt dus niet gedurende een kalenderjaar (tenzij je op 31 december of 1 januari geboren bent).

Het is altijd wonderlijk hoe goed de solaar werkt. In principe werken we niet met echte voorspellingen, maar de thema’s zijn wel duidelijk. Hoe dat in het dagelijks leven uitwerkt, dat is heel lastig te voorspellen en het is vaak verrassend hoe de thema’s terugkomen. Dat had je in je stoutste voorspellingen vaak niet kunnen bedenken!

Vaak is het zo dat een thema zich al in de weken voor je verjaardag bekend maakt. Het lijkt dan net of het thema zich dan even sterk wil neerzetten zodat duidelijk is wat je kunt verwachten, waar je je op kunt richten, zeg maar. Mijn jaarhoroscoop van vorig jaar was een opvallende. Ik had dat jaar een boogschutter ascendant met daar bovenop de planeet die bij boogschutter hoort: Jupiter. Dit kun je zien als een versterking van dat boogschutter thema. In de jaarhoroscoop geeft de ascendant een onderwerp aan. Bij boogschutter hoort: avontuur, dingen ondernemen die je eerder niet durfde. Om te kijken op welk gebied dit thema speelt, kun je opzoeken waar de ascendant valt in je geboortehoroscoop, de radix. De boogschutter ascendant staat op 18.26 graden boogschutter en dat is bij mij in het zesde huis, het huis van je dagelijkse ritme. 

Ook had ik Uranus in het vierde huis, samen met Mars. Uranus kan voor plotselinge veranderingen zorgen en Mars geeft actie aan. Beiden op het gebied van mijn gezin, mijn wortels, mijn veilige thuishaven. Traditioneel wordt Uranus in vier gezien als een aankondiger voor een verhuizing. Het kan ook te maken hebben met mijn stamboomonderzoek, dat valt ook onder het vierde huis (je wortels). De grote verandering dat jaar zat hem wel in een redelijk plotselinge gebeurtenis die met mijn gezin te maken had, mijn moeder overleed. Van diagnose tot overlijden in ruim een week. Dat ik dat redelijk ‘licht’ heb kunnen verwerken, zit hem wellicht in de Boogschutter Ascendant met Jupiter erbij.

Over Uranus en levensveranderend gesproken. Het jaar ervoor stond Uranus in mijn zevende huis. Plotselinge veranderingen op het gebied van: de partner?? Ik was vrijgezel op dat moment en van plan dat te blijven. Een week of zes later werd het duidelijk, Marc kwam in mijn leven, een plotselinge nieuwe partner! Plotseling was het zeker. Uranus hoort bij waterman en staat voor de waarheid boven tafel krijgen. Misschien mag ik dat ook vertalen naar de ‘ware’. Uranus in het zevende huis: de aankondiger voor het vinden van de ware partner, de grote liefde. Is dat niet een mooie? 

(Visited 146 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *