Het sterrenbeeld Kreeft

Je bent van sterrenbeeld Kreeft als je geboren bent ongeveer tussen 22 juni en 21 juli. Bij het dierenriemteken Kreeft hoort de Maan, die staat voor de moeder, het verzorgende. Kreeft is een waterteken, een gevoelig, emotioneel wezen dat zich schuil houdt onder een stevig schild. Ze laten aan de buitenkant dus niet zien wat er aan de binnenkant allemaal gebeurt! Ze kunnen wat afstandelijk en koppig overkomen, maar het zijn diep-emotionele wezens. Een echt geval ‘ruwe bolster, blanke pit’ dus. Als je ze beter kent, blijkt er achter dat stoere uiterlijk een heel meevoelend mens te schuilen.

De maan en het vierde huis horen bij Kreeft. Het vierde huis staat voor het gezin, het gezin waar je uitkomt, maar ook het gezin dat je zelf weer vormt. En ook de gezinnen voor jou, dus je stamboom, je wortels. Het is ook het huis van je thuis. De kreeft trekt zich graag terug in zijn eigen nestje en maakt dat ook echt tot een warm thuis. Kreeften verzorgen graag en hebben vaker dan gemiddeld een wat groter gezin en worden vaak ook jonger moeder/vader.

In negatieve zin kunnen ze last hebben van een minderwaardigheidscomplex, wat tobberig en humeurig zijn, blijven hangen in de slachtofferrol. Ze kunnen zich soms erg afhankelijk opstellen. Doe je een kreeft kwaad, dan zal hij dit nooit vergeten, ze kunnen dat soms te pas en te onpas achter iemand aan blijven dragen! Ze hebben de neiging in het verleden te blijven hangen en kunnen maar moeilijk loslaten. Zorg dus dat je in een goed blaadje blijft staan bij een kreeft.

De maan is de ‘planeet’ het het snelst zijn ronde om de zon loopt, namelijk iedere maand. Je leert je maan dus wat makkelijker en sneller kennen dan bijvoorbeeld je pluto-stuk. De eerste levensjaren worden ook gekenmerkt als je maanperiode, de periode dat je afhankelijk bent en verzorgd wordt door je ouders. Die basis, als je gezin, je thuis je enige wereldje zijn, dat is de maanperiode. Mijn eigen maan staat in het vierde (kreeft) huis en mijn maan is in eerste instantie heel erg belangrijk geweest. Mijn droom vroeger was om later kinderen te krijgen, boven alles wilde ik moeder worden. Ik ben daar ook op relatief jonge leeftijd aan begonnen. Ik kreeg mijn eerste kind op mijn 24ste.

Gemiddeld genomen zijn er veel meer mensen met een kreeft Ascendant dan ieder ander teken. Dit heeft te maken met een technisch verhaal over de schuine stand van de aarde en onze plek daarop, daardoor loopt de ascendant niet recht, maar schuin door de dierenriemtekens en loopt hij heel lang in kreeft en maar heel kort in bijvoorbeeld steenbok en waterman.

De kreeft kan een vat vol tegenstrijdigheden zijn. Afhankelijk en constant om bevestiging vragend enerzijds, loyaal en betrouwbaar anderzijds. Toch is hun zorgzame kant één van de grootste en meest positieve van dit teken. Ze zorgen graag voor anderen, liever dan voor zichzelf. Ze bieden een luisterend oor, ze zijn trouw. Het is veel lastiger voor ze om zorg te ontvangen en hun eigen emotionele kant te delen met een ander. Ondanks hun kwetsbaarheid is het een sterk teken. Als ze zich ergens in vastbijten, is hun doorzettingsvermogen ongekend. Ze houden niet van verandering, ze houden het liever bij het oude, het bekende.

(Visited 204 times, 1 visits today)

3 reacties

    1. Ook dat kan. Misschien heeft hij andere planeten die dominant zijn waardoor het kreeftdeel er niet zo goed uit komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *