De wereld van vandaag: aangehouden om een boerenzakdoek

Wat een wereld is het toch waarin we leven vandaag de dag. Een wereld waarin de politiek zijn stikstofplannen doordrukt, terwijl er geen enkele wetenschappelijke onderbouwing voor is. Ja, met wat selectief shoppen onderbouwen ze hun dodelijke plannen. Alle kritische tegengeluiden, zelfs die uit hun eigen gelederen, worden vakkundig in de doofpot gestopt. Zo gebeurde dat met het onderzoek van Han Lindeboom, nota bene actief D66 lid. 

Een wereld waarin Romeo’s, politiefunctionarissen van het aller- allerlaagste soort, geweld uitlokken tegen boeren. Een wereld waarin de ME traangas inzet tegen onze boeren. Een wereld waarin Jan Bonte, neuroloog en overheidscriticus, en gezegend met een zeer scherpe pen, op de avond van de boerenprotesten is gearresteerd omdat hij een lijst met namen van Romeo’s op Twitter openbaar maakte. 

Een wereld waarin ik op de dag van de boerenprotesten, 4 juli 2022, op weg naar mijn werk door de politie werd aangehouden omdat ik een rode boerenzakdoek aan mijn antenne heb geknoopt. Er werd geïnformeerd naar mijn plannen voor die dag. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Mijn rijbewijs werd gescand, (er zit gewoon een QR code in!) en terwijl ik door collega 1 aan de praat werd gehouden, stond collega 2 aan de overkant van de straat op de stoep mij te observeren. Maar dat zag ik pas toen collega 1 terug liep naar de auto. 

De wereld is werkelijk doodeng geworden. Ik hield me nooit bezig met politiek, maar sinds corona volg ik zo af en toe de debatten in de Tweede Kamer en de rillingen lopen je werkelijk over de rug. De framing, het aan elkaars stoelpoten zagen. Hoe de kartelpartijen doen alsof ze eerlijk en oprecht zijn, maar ondertussen beantwoorden ze de simpelste vragen niet. Hoe ministers vragen pareren door nietszeggende monologen te houden, ze weten tenslotte dat degene die hen bevraagt slechts een beperkt aantal interrupties heeft. Een voorzitter die, als het haar uitkomt, de microfoon gewoon dichtdraait. En dan vooral als er iemand van Forum voor Democratie spreekt. Laatst presteerde ze het om alle interrupties op Gideon van Meijeren weg te wuiven met de tekst: “Ik denk dat meneer Van Meijeren wel lang genoeg aan het woord is geweest.” En dat noemen we democratie. Omdat de leden van de Tweede Kamer eerlijk gekozen zijn. Is dat zo?

Het gros van de mensen houdt zich niet of nauwelijks bezig met politiek. Ik was ook zo iemand. Ik stemde wel altijd, maar had nooit een partij waar ik echt voor meer dan 60% achter stond. Zo is dat met veel mensen. Men stemt uit gewoonte en traditie steeds op dezelfde partij, men trapt in de reclamefilmpjes die voor verkiezingen worden uitgezonden, de mooie plannen, de politici die in de talkshows worden uitgenodigd. Een aantal jaren geleden was het nog ‘not done’ om op de PVV te stemmen bijvoorbeeld, dat deed je als net persoon gewoon niet. Ik heb ook zo gedacht. Momenteel geldt hetzelfde voor Forum voor Democratie. Nu zie ik dat dat allemaal framing is. Deze partijen worden in de media zo weggezet om te voorkomen dat mensen op ze gaan stemmen en dat lukt aardig. Maar bij een steeds grotere groep lukt dat niet meer. Ik ben inmiddels zelfs lid van Forum en ben er trots op dat zij tenminste het eerlijke geluid laten horen. Zij werken niet willens en wetens toe naar een duivelse wereld van macht en onderdrukking, zij zijn voor eerlijkheid. Konden meer mensen dat maar zien. Die mensen zitten echter vast in het mediaframe van antisemitisme en fascisme. Bewijzen daarvoor krijg je echter niet als je ernaar vraagt. 

De strijd is nog lang niet gestreden. Soms word ik oprecht verdrietig als ik zie waar de wereld naartoe gaat. Hoe mooi zou het kunnen zijn als macht niet bestond? Ik streef naar een wereld zonder macht, een wereld van vrijheid, liefde, een-zijn met de natuur en je medemens. Het is mogelijk, die gedachte weiger ik los te laten.

(Visited 2.442 times, 1 visits today)

6 reacties

 1. De wereld is niet eng geworden. Bepaalde groepen mensen laten nu hun ware gezicht zien. Dat is alles. Het blijven echter maar mensen hè. Gewoon geen aandacht meer aan schenken. Volledig negeren. Ze kunnen iedereen cancelen maar we gaan gewoon verder hoor, maar dan op een andere manier, en zonder al die wappies, want ik draai het om. Al die linkse elitaire omhooggevallen milieu kikkers dat zijn de echte wappies.

 2. Heel goed geschreven en precies zoals het is!
  We leven momenteel in bizarre tijden en ik hoop dat de bevolking wakker wordt!
  Want het is hier al een paar jaar geen gaaf land meer, dwang, drang, uitsluiten, bevolking tegen elkaar opzetten en framen is schijnbaar heel gewoon geworden!
  Er wordt met miljarden gesmeten maar geen cent naar de opschaling van de zorg zoals verpleegkundigen en IC capaciteit!

 3. Iedereen die ik tegen kom op internet stemde FvD.

  Als je werkelijk serieus wil zijn met politiek, moet je de tellingen gaan controleren.
  Dat kan s’avonds op het stembureau, ten dele.

  Er is in ieder geval flink fraude gepleegd bij tellen de laatste verkiezingen, zowel hier als in de VS.
  Ze willen geen tweede Trump of BREXIT.

 4. In de onderstroom, buiten het zicht van de media, gebeurt van alles. Er zijn inderdaad veel mensen die geen idee hebben van wat er achter de schermen gebeurt. Er zijn ook mensen die achter de schermen gewoon zelf hun toekomst in handen nemen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *