Het effect van Pluto in de horoscoop

Pluto is altijd een heftige speler in de horoscoop. Niet een echte positieve, maar zeker een diepgaande en eentje die resultaten levert. De stand van Pluto in je horoscoop geeft aan op welk gebied je gaat voor perfectie, op welk gebied je te maken hebt met macht en onmacht. 

Pluto is één van de langzaamste planeten in de horoscoop, hij doet er 248 jaar over om een heel rondje te maken door alle dierenriemtekens. Door zijn elliptische baan loopt hij voor ons optisch soms sneller dan in andere tijden, momenteel loopt hij wat sneller. Niemand maakt dus mee dat Pluto op hetzelfde punt in de horoscoop terug komt als waar hij bij je geboorte stond, zelfs de stand tegenover de geboortestand maak je nauwelijks mee (soms, als hij heel snel gaat en je heel oud wordt, misschien). De heftigheid van Pluto tezamen met zijn lage snelheid zorgt ervoor dat als hij iets raakt in de horoscoop, dit een tijdlang duurt, waardoor je de thema’s goed uit kunt werken. Of meer: uit MOET werken, want Pluto is niet snel tevreden. Pluto blijft net zo lang doorjengelen en afbreken tot hij een echte transformatie bereikt. Kijk naar bomen in de herfst: zij verliezen al hun bladeren, worden eerst echt helemaal kaal, voordat er in het voorjaar weer nieuw vers groen blad aan de takken verschijnt. Zo is Pluto, hij doet alles grondig, heeft hoge eisen.

Planeten als Pluto geven ook wereldwijd grote thema’s aan. Pluto loopt sinds 2009 en tot 2024 in Steenbok en is bezig allerlei gevestigde ordes (valt onder steenbok) omver te werpen (transformatie=pluto), kijk naar de Arabische lentes, Syrië, IS, maar ook Trump, Rusland en Noord-Korea en eerder de bankencrisis.

In de persoonlijke horoscoop kijken we bij Pluto vooral naar het huis waarin hij staat en gedurende je leven naar de huizen waar hij doorheen loopt. Het huis waarin Pluto staat, geeft aan waar je perfectie eist, maar ook te maken krijgt met macht en onmacht, met transformatie, maar positief gezien hoort ook een diepe verbinding bij Pluto. 

Ik heb een aantal ervaringen met Pluto die ik wil delen. In 2008 stond Pluto op de cusp (de drempel, het begin zeg maar) van mijn 7de huis. Dit is het relatiehuis, het huis van de één op één relatie. Pluto ging dat huis dus transformeren bij mij en deed dat op zijn vertrouwde wijze: alles tot op de grond afbreken. En inderdaad, mijn huwelijk sneuvelde. Ik kreeg een nieuwe relatie die precies zo lang heeft geduurd als Pluto door mijn relatiehuis liep, in mijn geval acht jaar. Je kunt dus stellen dat deze relatie gebaseerd was op mijn Pluto in 7. Een periode waarin ik veel heb geleerd over hoe ik relaties wil zien en ervaren, hoe je een diepe band kunt opbouwen met die ene ander. 

Langer geleden liep Pluto door mijn zesde huis, het huis van je dagelijkse ritme, je werk. Ik heb in die tijd een werkgever gehad die ik als een Pluto beschouwde, een vrij dominante man die geen tegenspraak duldde. Ook ben ik in die periode een aantal keren een baan kwijtgeraakt, wederom: transformatie. Het gaf mij de gelegenheid me carrièretechnisch te ontwikkelen, want van nature zit het veel meer in mij om op dezelfde plek te blijven zitten. Ik ben uitermate geschikt om ergens heel lang te werken, maar Pluto heeft er in die periode voor gezorgd dat ik me toch ontwikkelde, dat ik niet stil stond en het heeft tot gevolg gehad dat ik nu een baan heb die ik anders nooit gehad had. De resultaten zijn dus vaak wel erg goed, dat is de perfectie die Pluto eist, maar als Pluto ergens bovenop staat of iets raakt in je horoscoop, is dat meestal geen fijne periode. 

(Visited 84 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *