Het sterrenbeeld Boogschutter

Je wordt als Boogschutter geboren als je jarig bent tussen ongeveer 22 november en 21 december.

De planeet die bij Boogschutter hoort, is Jupiter. Boogschutter is een positief teken. Het staat voor groei, vertrouwen, de toekomst, geluk, visies en idealen. Boogschutters zijn de ideale leraren, zij brengen hun visies over. Boogschutters zijn joviale, vrolijke mensen die van reizen houden. Zo kom je immers weer in aanraking met andere mensen, met andere culturen en visies.

Boogschutters zijn open, optimistische, eerlijke en ruimdenkende mensen die respect hebben voor hun omgeving en vaak ook door hun omgeving erg gewaardeerd worden. Als je je in hun ‘inner circle’ bevindt, zullen ze voor je door het vuur gaan, ze hebben een goed hart. Het zijn heel sociale mensen die zich graag in grote groepen mensen bevinden. Boogschutters zijn zelfstandige mensen die vertrouwen in zichzelf hebben.

In negatieve zin kunnen ze nog weleens overdrijven en ongeduldig zijn. Jupiter is de grootste planeet en maakt alles groter, overdrijft dus. Het zijn ook mensen die veel vrijheid nodig hebben. Ze kunnen goed flirten en zullen dus moeite hebben met een partner die jaloers is aangelegd. Zelf zijn ze dat helemaal niet, net zo min als dat ze hebberig zijn. Ze kunnen je ook nog weleens ongezouten de waarheid vertellen, tact is niet hun beste eigenschap.

De bovenbenen en heupen horen bij Boogschutter, de ‘sprong’-ledematen, zeg maar, want de boogschutter is dan wel half mens met een boog, maar ook half dier. Boogschutter staat in die zin letterlijk voor de sprong voorwaarts, de toekomst in en heupaandoeningen e.d. vinden vaak hun oorsprong in een Boogschutter-thema.

De Boogschutter kijkt nieuwsgierig naar de toekomst, hij zal niet blijven hangen in dingen die in het verleden zijn gebeurd. Dat is geweest en nu gaan we weer verder. Ze zijn ongecompliceerd en humoristisch. Het zijn goede sprekers en entertainers, verhalenvertellers.

De naam Julia (en namen die daarvan afgeleid zijn zoals Julian, Juliët e.d.) betekent ‘gewijd aan Jupiter’ en is dus een erg goede naam voor een Boogschutter.

In mijn horoscoop staat het teken Boogschutter op mijn Descendant, het tegenovergestelde van de Ascendant. De descendant, het begin van het zevende of relatiehuis, geeft vaak aan met welke mensen je goed kunt opschieten. Mijn twee beste vriendinnen zijn een dag na elkaar jarig en beiden Boogschutter, hun zonnen staan dus op mijn descendant! Een vriendschap voor het leven, en één van mijn vriendinnen ken ik ook al vanaf mijn 15de, dat is nu dus al meer dan 30 jaar. De andere ken ik overigens ook al een jaar of 15! Ik kan dus uit eigen ervaring vertellen dat Boogschutters prettig gezelschap zijn.

(Visited 398 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *