Het sterrenbeeld Ram

De Ram is het eerste teken in de dierenriem. Je bent een Ram als je ongeveer tussen 21 maart en 20 april geboren bent. Omdat Ram het eerste teken is, is hij de initiator, de starter, of misschien is het wel andersom en is hij het eerste teken om die reden.

Ram is een vuurteken, spontaan, impulsief en energiek, en stort zich in ieder avontuur. Bij ram hoort ook een beetje het ‘eerst doen, dan denken’ principe. Rammen zijn koppig en kunnen behoorlijk doordrammen. Natuurlijk is niemand puur en alleen Ram, maar dit is wel de kracht die erachter zit en die, bij iedereen anders, gekanaliseerd wordt. De impuls om iets te starten, dat vuurtje, dat is Ram. Als er problemen onderweg komen, zullen ze ook snel weer afhaken en een nieuwe impuls volgen. Ze kunnen niet goed tegen tegenslagen, daar zijn ze te ongeduldig voor. Ook het sluiten van compromissen zien ze eigenlijk als een nederlaag.

Sport hoort ook bij Ram, die explosieve actie, het willen winnen. Door het ‘eerst doen, dan denken’ principe kunnen ze soms roekeloos zijn, zoeken ze de extremen op. Ze zijn ook snel weer verveeld. Autocoureurs en werken in het leger zijn wel typische Ram-bezigheden. Gebieden waar risico’s zijn, waar dingen te ontdekken zijn, de actie, daar houdt Ram van. Ze zoeken vaak ook de strijd op, dat kan in van alles zijn, ook in gesprekken, de diepste impuls van de Ram is dat hij wil winnen. Ze zijn vaak dan ook niet echt goed in het toegeven van hun fouten.

Je kunt je voorstellen dat in een team, op werk of in de sport, een Ram een aanwinst kan zijn. Zijn enthousiasme, tomeloze energie, uithoudingsvermogen en wil om te winnen en risico’s te nemen zijn goede uitgangspunten om doelen te bereiken. Hij houdt niet van eindeloos vergaderen, maar wil gewoon in actie komen en aan de klus beginnen. Een Ram komt gewoon open voor zijn mening uit en is niet diplomatiek, wat nog weleens wat discussies op kan leveren. Een Ram is echter niet wrokkig.

Ram is het eerste teken in de dierenriem en hier hoort ook het eerste huis bij, het huis van het ‘ik’. De Ram is dus ook ik-gericht, egocentrisch, ‘wat wil ik?’.

(Visited 185 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. Mijn broer is een (d)Ram(mer). En inderdaad altijd ik. En zo slecht tegen zijn verlies kunnen, niet normaal meer. Maar goed, ik hoef niet met hem te wonen hahaha.

    1. Mijn sterrenbeeld is een rasechte ram (6 april), ken mezelf heel erg goed… hier mijn karakter: om te beginnen met mijn slechte eigenschappen… Een gifslang bij onrecht, koppig, altijd strijd opzoeken (niet capituleren) overgevoelig en zeer kritisch Mijn goede eigenschappen… zorgzaam, een energie bom, rechtvaardig, een open boek, spontaan en een diep respect voor alles dat leeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *