Leonie houdt iedereen uit de problemen (S2-54)

Wat vooraf ging, lees je hier: Leonie wil het Julia niet moeilijk maken

Ilse had moeten beamen dat Leonie gelijk had. Ze had als een naïeve puber afgesproken met een wildvreemde man, bovendien was de date enorm tegengevallen en had ze zich na anderhalf uur met goed fatsoen kunnen losrukken uit het gesprek, dat bestond uit flauwe, seksistische grappen. De man had er onverzorgd uitgezien en gestonken naar bier. Ilse had hem inmiddels geblokkeerd, want hij bleef maar zeuren om een tweede afspraakje, bij hem thuis. 

Met Julia had Leonie een gesprekje gehad over het sporten met Suzanne. Tot Julia’s opluchting was gebleken dat haar moeder daar helemaal geen problemen mee had. Samen waren ze tot de conclusie gekomen dat Erik daar wellicht anders over zou denken, dus hadden ze afgesproken dat Leonie Erik een e-mail zou sturen. Julia wilde graag lid worden van de sportschool en vond het heel leuk dat Suzanne haar dan zou komen ophalen. Kennelijk was er een klik tussen die twee. 

Het antwoord van Erik kwam al snel. Hij was niet blij met de ontluikende vriendschap tussen zijn dochter en zijn ex-vriendin, precies zoals Leonie verwacht had. Leonie zelf stond er ook niet echt voor te juichen, Suzanne was toch zo’n beetje twee keer zo oud als Julia, maargoed, verbieden had toch geen zin en dat was ook niet wat Leonie wilde. Erik wilde wel die kant op, bleek uit zijn mailtje. Ze zag hem er zelfs toe in staat om Suzanne te verbieden met zijn dochter om te gaan. Leonie besloot er niet op te reageren. Ze had hem puur gemaild om hem op de hoogte te stellen, niet om zijn mening te vragen, bedacht ze. 

Ondertussen kwam er een appje binnen van Ilse. ‘Morgen weer een date!’ Met een smiley erbij. Ilse had de smaak kennelijk te pakken. ‘Met wie en waar?’ Vroeg Leonie. ‘Met ene Gerard, moet nog even kijken waar, maar ik beloof dat ik je tijd en plaats doorgeef’. Leonie glimlachte goedkeurend. Kijk, dat was nu wel tot Ilse doorgedrongen. Zelf had ze niet meer op haar account van de datingsite gekeken. Wellicht kon ze dat vanavond nog even doen. Ze werd ineens weer nieuwsgierig. 

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie is populair

(Visited 44 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. beetje raar ist wel die vriendschap maar goed als Julia het graag wil hé…….
    Ilse is wel heel happig om met een man te gaan daten……die vraagt denk ik om moeilijkheden.
    Enne had Leonie ook iemand??

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *