Leonie stuurt Frank een berichtje (S2-30)

Het voorafgaande lees je hier: Leonie schrikt van zichzelf

Tegen de tijd dat Ilse weer naar huis was, was het weer elf uur en dus weer te laat om Frank een berichtje te sturen, vond ze. In haar bed lag ze na te denken wat het berichtje zou moeten zeggen, want ook daar was ze nog helemaal niet over uit. Ineens had ze een ingeving en met een glimlach rond haar mond viel Leonie in slaap.

De volgende ochtend liep ze, voor ze naar haar werk ging, naar de schuur. Ze knipte het licht aan en drukte op de camera van haar telefoon. Ze stelde scherp op een hoek achterin de schuur, waar de doos stond van haar kunstkerstboom. Toen drukte ze af. De foto stuurde ze naar Frank met als onderschrift ‘De kersthoek. Van de grote kerstknuffel geen enkel spoor meer. Toch in de kliko gedaan?’ Ze plakte er een smiley achter die een radeloze uitdrukking op zijn gezicht had en drukte op ‘verzend’. Meteen voelde Leonie de kriebels in haar buik. Nu was het wachten op een antwoord. 

Op haar werk aangekomen vertelde ze Judith over haar actie. Die moest glimlachen. “Je bent echt net een puber nog”, zei ze lachend. “Heerlijk toch, geniet ervan meid!” Ze gaf Leonie een klopje op haar schouder en liep terug naar haar bureau. Halverwege de ochtend kwam er een appje binnen op Leonie’s telefoon. Judith had het ook gehoord en keek Leonie vol verwachting aan terwijl Leonie haar telefoon pakte. “Dagmar”, zei ze tegen Judith, die haar blik weer op haar beeldscherm vestigde. ‘Zal ik Siem om een uur of vijf brengen zaterdag, dan kun jij hem eten geven en kan hij daarna zijn bedje in’. Dat was ook zo, haar neefje kwam zaterdag! De meiden hadden gesmeekt of hij alsjeblieft bij hun op de kamer mocht slapen, maar dat vond Leonie geen goed idee. Als Siem wakker zou worden, zou dat betekenen dat het hele gezin wakker zou zijn, want Julia en Ismay zouden hem waarschijnlijk niet kunnen troosten en dus zou Leonie dan toch wakker gemaakt moeten worden, wat er waarschijnlijk ook voor zou zorgen dat Martijn wakker werd. Siem zou dus met zijn bedje bij Leonie op de slaapkamer komen staan. Wel spannend, zo’n kleintje en dan ook nog ‘s nachts blijven logeren! 

Leonie genoot van haar avond alleen. De kinderen bij Erik. Ze nestelde zich met een fleecedeken op de bank, een warme mok koffie in haar handen, vergezeld van een stukje gevulde speculaas dat overgebleven was van de vorige avond en dat Ilse niet meegenomen had.

Hoe het verder gaat, lees je hier: Leonie krijgt een berichtje terug

(Visited 44 times, 1 visits today)

3 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *