Mijn boek is af!

In november, vlak voor onze verhuizing, legde ik de laatste hand aan het schrijfwerk van mijn boek. Binnen de deadline, aangezien ik me voorgenomen had het boek in 2023 te schrijven. Het heeft me veel geleerd, ik heb veel meer informatie verzameld dan ik van tevoren had gedacht. Want omdat het een boek moest worden, ga je toch anders denken. Dit kan er nog wel bij, en nog wat informatie daarover. Ik moest alleen het kaft nog ontwerpen en door de verhuizing heeft dat even geduurd. Maar nu is hij dan klaar om gedrukt te worden. Alleen: hoeveel moet ik er laten drukken? Hoeveel mensen zijn er geïnteresseerd in dit boek? Mocht je een exemplaar willen reserveren, laat het me weten (via een reactie hieronder, social media of via email: marjolein.matthezing@gmail.com). De prijs wordt ongeveer € 22,50 exclusief verzendkosten. Het is een boek met een harde kaft en in totaal 137 pagina’s.

‘Al mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in mijn stamboom en de verhalen die vooral mijn moeder over de familie vertelde. Toen het internet zijn intrede deed werd het zoeken naar voorouders een stuk makkelijker. En zo groeide mijn stamboom. Omdat ik graag schrijf, begon ik portretten te maken van mijn voorouders. Begin 2023 nam ik me voor dat jaar te gebruiken om een boek te schrijven over mijn voorouders, die ik ook wel omschrijf als een ‘bos arme takken’. Het boek bevat zoveel mogelijk portretten van mijn voorouders, en dan vooral de vrouwen, maar ook informatie over hun woonplaatsen, hun beroepen en het leven in de 19de en 20ste eeuw. Dat waren vaak harde levens onder erbarmelijke omstandigheden. Zoveel kinderen die heel jong stierven, vrouwen die het kraambed niet overleefden, zoveel familieleden waarvan de namen al zo lang niet meer genoemd zijn. Ik wil hun namen noemen, opdat zij niet vergeten worden.’

(Visited 253 times, 1 visits today)

3 reacties

  1. Hallo Marjolein, begrijp ik het goed dat het de genealogie van de familie Bos is? Uit welk deel van het land stamt deze familie? Zelf ben ik bezig met de genealogie Bos uit Zuid Holland. Graag hoor ik van je, Vriendelijke groet Marianne

    1. Nee, ik heb niemand in de familie die Bos heet, volgens mij. Maar op mijn site onder het kopje genealogie kun je alle blogs zien die ook in het boek staan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *