Vertrek naar IJsland

Eindelijk was het dan zo ver: ons vertrek naar IJsland! Samen met mijn oudste dochter een kleine week op pad. Er was gewikt en gewogen over wat we zouden bezoeken, wat de handigste plaatsen zouden zijn om te overnachten en natuurlijk: wat nemen we mee? Warme truien, wat thermokleding en makkelijke schoenen. Nu werk ik op kantoor en hou ik van mooi, en dat is meestal minder praktisch. Ik had nog wel een paar wandelschoenen uit een ver verleden. Ik had ze al een paar jaar niet aangehad, maar dat kon de pret niet drukken. Dacht ik.

Op Schiphol moet je vaak veel lopen en eigenlijk merkte ik al vrij snel dat er iets met mijn schoenen aan de hand was. De zool begon af te brokkelen. Overal waar ik liep, vielen er stukjes af. Kruimeltjes, maar af en toe ook hele brokken. Het waren de enige schoenen die ik bij me had, dus er moesten andere komen, want op deze manier liep ik binnen een dag op mijn sokken! Een rondje tax free winkels op Schiphol leerde al dat we ze daar niet zouden vinden. We hadden een tussenstop in Oslo met vier uur tijd tussen de vluchten, dus tijd genoeg om daar rond te kijken. Hopelijk hadden ze daar meer winkels. En die waren er gelukkig. Twee winkels waar ze wat schoenen verkochten. En nu zijn de winkels op vliegvelden meestal niet van het kaliber Scapino of Van Haren. Nee, het zijn altijd dure merkschoenen. Ik vond een paar stoere schoenen die heel geschikt waren en die ik ook in het dagelijks leven gewoon kan dragen, dus die maar gekocht en de andere in de prullenbak geworpen. Mijn nieuwe schoenen hebben zich prima gedragen: gloednieuw en meteen zes dagen vol op lopen zonder een centje pijn.

De reis ging verder. Op 18.15 uur landden we op het vliegveld van Keflavik waar we opgehaald werden door een vrolijke IJslander die van oorsprong Serviër is en vanaf zijn negende jaar in IJsland woonde. Hij bracht ons naar het kantoor waar we ons Jimny op konden halen. We gingen eerst maar eens op jacht naar wat te eten en kwamen bij de KFC terecht. Daarna het adres van het eerste hotel opgezocht en erheen gereden. Het hotel zat naast… jawel, de autoverhuur! Hotel, het was een guesthouse, met vijf kamers en twee badkamers. Het fenomeen gedeelde badkamers komt erg veel voor in IJsland. Mijn dochter en ik zijn meer van de luxe en houden wel van een privé badkamer, maargoed, af en toe moet je wat concessies doen. Prima geslapen. Onze buren, een stuk of vier jongeren, vertrokken al rond een uur of vijf en de andere buur was waarschijnlijk een ijsbeer die keihard lag te snurken, dus toen wij opstonden hadden we beide badkamers voor onszelf. Het avontuur kon beginnen: op naar Reykjavik en onze volgende slaapplek!

(Visited 100 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *