Leonie maakt brunch voor zichzelf (S2-12)

Dit ging hieraan vooraf: Leonie helpt Dagmar haar appartement leeghalen

De volgende ochtend bleef Leonie lekker lang in haar bed liggen. Die avond zouden de kinderen weer thuis komen. Leonie was benieuwd naar hoe het gesprek tussen Erik en Julia verlopen was. Van beiden had ze niets gehoord en ze had er ook niet naar willen vragen, maar nieuwsgierig was ze wel! Toen ze uiteindelijk haar bed uit kwam, besloot ze een uitgebreide brunch voor zichzelf te maken, maar diverse ingrediënten daarvoor had ze niet in huis. Eigenlijk had ze ook geen zin om eerst naar de supermarkt te gaan. Even stond ze te wikken en te wegen. Ze drukte op de knop van de Senseo, pakte een papiertje en een pen en nam haar koffie mee naar de eettafel. Ze had zin in een brunch en dus moest ze naar de winkel.

Even later liep ze in de supermarkt. Ze had snel een joggingbroek en een vest aangetrokken en haar haar in een staartje gedaan. Bij de verse broodjes stond ze te twijfelen, wat zou ze nemen? “Hey, jij weer?” hoorde ze achter zich. Ze draaide zich om en keek in de blauwe ogen van Frank… “Eeeh, ja kennelijk. Hoi!” zei ze lachend. “Ik zie er niet op mijn best uit hoor, ik had uitgeslapen en had zin in een uitgebreide brunch en die ben ik nu aan het kopen”, verklaarde ze. “Heel goed, het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Ik had hetzelfde plan, broodjes, een mega uitsmijter, geniet ervan!” En hij liep weer door.

Op de terugweg naar huis gingen Leonie’s gedachten alle kanten op. Wat nou als ze Frank had voorgesteld om samen te brunchen? Ze haalde zich zijn blauwe ogen nog even voor de geest, Frank had prachtige ogen, je zou erin kunnen verdrinken. ‘Nee, stop Leonie!’ riep ze zichzelf tot de orde. ‘Hou je in. Niet verliefd worden op de eerste de beste aardige man!’ Toch liet haar fantasie haar nog niet met rust.

Na een dagje voor zichzelf kwamen om zeven uur haar kinderen weer thuis. Toen Ismay naar bed was en Martijn op zijn kamer zat, zag Leonie haar kans om aan Julia te vragen hoe het gegaan was tussen haar en Erik.

Het vervolg vind je hier: Leonie is druk met haar kinderen

(Visited 49 times, 1 visits today)

6 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *