Wat de maan over je zegt

De maan is in je horoscoop een belangrijke speler die veel over je kan zeggen. De maan loopt in ongeveer 28 dagen door je horoscoop, een zogenaamde MAANd. De plek waar hij staat in je geboortehoroscoop zegt een aantal dingen over je:

Ten eerste zegt de plek, of het huis, waar de maan staat iets over waar je je veilig bij voelt. Wat je nodig hebt om je veilig te voelen en waar je behoefte aan hebt. Mijn maan staat bijvoorbeeld in mijn vierde huis, het huis van Kreeft. Dit betekent dat ik mij veilig voel in een huiselijke omgeving, thuis en dat ik dus een ’thuis’ nodig heb om mij veilig te voelen. Iemand die zijn maan in het zevende huis heeft staan, zal behoefte hebben aan een relatie. Mensen met hun maan in het tweede huis zullen behoefte hebben aan materiële zaken, of aan een bron van inkomsten, financiële zekerheid.

De maan staat natuurlijk ook in een teken, één van de twaalf dierenriemtekens, van Ram tot aan Vissen. Ook dit zegt weer iets over je. Bijvoorbeeld als de maan in Leeuw staat, zoals bij mij. De maan, die bij Kreeft hoort, staat lastig in het teken Leeuw, omdat dit twee opvolgende tekens zijn, de Leeuw komt na Kreeft. De maan is bescheiden en op de achtergrond, Leeuw wil gezien worden, dit strookt niet met elkaar. De omschrijving: te trots om je aan anderen te laten zien, vond ik wel passend voor mezelf. Ik kan verlegen zijn, voel mij onzeker op de voorgrond, maar wil toch ook wel gezien worden. De maan in Leeuw wil graag voldoen aan de verwachtingen van zijn ouders, vooral de moeder, want de maan is in de horoscoop ook symbool voor de moeder, je eigen moeder, maar ook je moederschap. In de horoscoop van een man is het de eigen moeder en zijn partner.

In een horoscoop kun je aan de maan dus zien wat voor moeder je hebt of had of hoe je haar ervaren hebt. Mijn maan in Leeuw geeft een moeder aan die zich niet laat tegenspreken, ik vond mijn moeder vroeger ook best streng, ze duldde geen tegenspraak. Maar tegelijkertijd was ze dus ook mijn veiligheid. Iemand met een maan in waterman zal wellicht een moeder hebben (gehad) die wat onconventioneel was, zelf veel vrijheid nodig had en/of haar kinderen ook veel vrijheid gaf.

De maanleeftijd is eigenlijk je vroegste jeugd. De jaren voordat je naar school (=Mercurius) gaat. Dus de jaren dat je, traditioneel gezien, thuis was met je moeder. De tijd dat je afhankelijk was en verzorging nodig had. Dus de jaren vanaf je geboorte tot je vierde jaar.

De maancyclus is ook van grote invloed op de horoscoop. Het punt waar de maan staat als het nieuwe maan is, geeft een thema aan. Als de maan hier een punt ‘raakt’ in de horoscoop, is dat het thema en wordt het voelbaar. Bij volle maan komt dit thema tot volle wasdom, net als de maan en daarna ebt het weer weg. Het is reuze interessant om dit te volgen en vaak krijg je dan ook meer zicht op thema’s die spelen in je leven.

De maan is een interessant element in de horoscoop die altijd blijft boeien!

(Visited 257 times, 1 visits today)

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *