Astrologie en relaties

In je horoscoop is van alles af te lezen. In principe dus ook je partnerkeuze. En het is dan niet zo dat bijvoorbeeld een Waterman en een Kreeft standaard niet bij elkaar zouden passen. Je sterrenbeeld is het teken waar de zon in stond bij je geboorte. De zon is je totale ‘zijn’, maar alle andere planeten hebben ook een plaatsje in je horoscoop en buiten de planeten om zijn er nog een aantal punten die betekenis hebben.

De horoscooptekening is een cirkel die verdeeld is in 12 vlakken die huizen genoemd worden. Als je op de evenaar geboren wordt, zijn die vlakken gelijk verdeeld over de 360 graden van de cirkel, ieder 30 graden. Wij hier in Nederland zitten een stukje hoger en daardoor is de huizenverdeling anders, je hebt grotere en kleinere huizen. Deze cirkel draait in 24 uur rond, alle tekens komen dus iedere dag aan bod. Het startpunt, het begin van het eerste huis, is de Ascendant, dat is het teken dat aan de horizon stond tijdens je geboorte.

Het tegenoverliggende punt, de Descendant, is het beginpunt van het zevende huis, het relatiehuis. Je ziet dus vaak dat een partner het sterrenbeeld heeft dat bij jou op je descendant staat. Maargoed, uiteraard gaat dat lang niet altijd op. Bij vrouwen kun je ook kijken naar het teken waarin Mars staat. De mannelijke Marskracht is een kracht die door vrouwen wat moeilijker zelf in te vullen is en die ze dus in eerste instantie projecteren op … een man. Ze zoeken dus iemand die die ‘vacature’ in kan vullen. Bij mannen kijken we dan naar het teken waarin Venus zich bevindt.

Andere ‘mannelijke’ punten in een horoscoop zijn de zon en Saturnus, die worden ook nog weleens op een partner geprojecteerd, maar staan vaak ook voor de vader. Bij mannen kun je ook kijken naar de Maan, die traditioneel staat voor de moeder.

Er kunnen verder nog allerlei connecties zijn in de horoscoop tussen twee mensen, bijvoorbeeld dat beiden een planeet op exact hetzelfde punt hebben staan, komt heel erg vaak voor. Vaak is het zelfs zo dat er meerdere planeten een connectie maken met de planeten van de ander, liefde gaat niet over één nacht ijs en is zeker sterker dan een enkele verbinding! De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar feit is wel dat er altijd een belangrijke connectie te vinden is tussen geliefden. Astrologie is wat dat betreft feilloos.

(Visited 335 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *