Wat heeft astrologie over de wereld te zeggen?

Dit blog schreef ik midden 2019, maar gaat vooral over 2020, omdat dit hele jaar Pluto en Saturnus nog samenstaan in Steenbok.

We zitten in een periode dat Saturnus en Pluto een conjunctie met elkaar hebben. Een conjunctie is een samenstand. Vanaf onze aarde gezien staan Saturnus en Pluto nu heel dicht bij elkaar. Dat heeft grote gevolgen. In 1914 bijvoorbeeld, bij het begin van de eerste wereldoorlog, stonden ze ook samen.

Pluto loopt al sinds november 2008 in Steenbok. Wanneer begon de crisis ook alweer? Juist, toen. Pluto geeft crises aan, hij is niet van de halve maatregelen, maar breekt liever alles helemaal af om het weer helemaal opnieuw op te bouwen. In Steenbok gaat dit dan over de gevestigde orde, het bankwezen, de machthebbers. Pluto loopt heel langzaam en staat nu nog steeds in Steenbok, nog tot 2023, 15 jaar in totaal dus. Saturnus loopt wat sneller rond, die doet zo’n 28 jaar over een rondje en deze planeet loopt nu ook alweer een tijdje in Steenbok, zijn eigen teken (Saturnus hoort bij Steenbok). Sinds eind 2017 staan de twee planeten dicht bij elkaar in de buurt, je spreekt dan van een conjunctie. In die periode hebben de planeten invloed op elkaar, versterken en botsen op elkaar. Dit heeft invloed op onze hele planeet. In dit geval gaat het over leiderschap, politieke en economische machtsvraagstukken, hoe we omgaan met onze grondstoffen, over investeringen en schulden. Pluto gaat over macht en Saturnus over de verantwoordelijkheid nemen. Hoe zijn we dus omgegaan met macht? Pluto breekt af en Saturnus remt, er vindt een versobering plaats en men is meer bezig met duurzaamheid. Vandaar ook alle kringloopwinkels en het feit dat we nu pas bezig zijn met al het plastic in de oceanen, met het voortbestaan van bijen en het hele klimaatvraagstuk. Het feit dat het klimaat wordt gebruikt als machtsmiddel zit hier ook in besloten. Maar ook de opkomst van IS en Trump als president van de USA zijn allemaal uitwerkingen van de samenstand van deze twee planeten. Trump met zijn verboden en censuur, typisch Pluto.

Het feit dat er zo’n roep is om alles vast te leggen in regels, kan geassocieerd worden met het teken Steenbok en met Saturnus. De dwang, het verplichten en verbieden komt meer van Pluto.

Eind dit jaar voegt zich Jupiter ook nog bij deze twee grote planeten. Dat is niet meer voorgekomen sinds het jaar 1213! Jupiter vergroot, maar is ook de positiefste van deze drie planeten. De vergroting kan er dus wel voor zorgen dat er iets gaat gebeuren, dat hij de effecten van Pluto en Saturnus vergroot, maar Jupiter is ook van de lange termijn visies en de toekomst.

Op 21 december 2020 gaan Saturnus en Jupiter samen over van het teken Steenbok naar Waterman, waarschijnlijk is dat weer een grote impuls in het binnengaan van het Watermantijdperk. Pluto volgt pas in 2023.

Ik denk dat we nog roerige tijden tegemoet gaan, zeker eind dit jaar, maar vooral ook in januari 2020, als Pluto en Saturnus exact gelijk komen te staan. Hoe het precies uit zal werken, gaan we beleven.

bronnen: tenbergeastroblog.wordpress.com, nieuwetijdskind.com en hansplanje.nl

(Visited 183 times, 1 visits today)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *