Leonie ontmoet Raymond (S2-68)

Het voorafgaande lees je hier: Leonie krijgt aanbiedingen

“Hebben jullie alles?” Leonie keek naar de tassen in de gang. Voor Martijn en Ismay had ze de tassen ingepakt, Julia had het zelf geregeld. En ook al hadden de kinderen ook bij Erik genoeg kleding, toch wilden ze wat van hun favoriete kledingstukken bij Leonie vandaan meenemen op vakantie. Julia was een stuk rustiger geworden nadat haar vader had gezegd dat hij haar niet ging dwingen om mee te gaan op vakantie met oma en oom Raymond, maar dat hij wel heel graag zou zien dat ze haar best deed en dat het vooral voor oma zo leuk zou zijn om een tijdje met haar complete familie door te brengen. Misschien was het wel de laatste keer dat dat kon want oma werd er tenslotte niet jonger op en oom Raymond was ook niet zo vaak in Nederland. Leonie had geglimlacht toen Julia dit vertelde. Ze had niets verteld over haar mailtje naar Erik en ook Erik had niet op haar mail geantwoord. 

“Daar is papa!” Riep Martijn bij de deur, die stond op de galerij op wacht. Leonie liep naar de deur. Ze zag dat Martijn de galerij af rende naar beneden. De autodeuren van Erik’s auto gingen open. Erik stapte uit en aan de passagierskant stapte een andere man uit. Raymond. Wow, wat was die veranderd! En ook weer niet. Leonie hield haar adem even in. Je kon niet NIET onder de indruk zijn van Raymond, zo’n uitstraling had Erik zijn broer. Raymond had haar gezien en stak zijn hand naar haar op. “Ha Leonie! Mogen we boven komen?” Leonie twijfelde. “Ja, natuurlijk!” Riep ze zo zelfverzekerd mogelijk terug. Ze zag Erik twijfelen. Die was nog nooit bij haar thuis geweest en wilde dat ook niet en nu zette zijn broer hem voor het blok. Leonie moest eigenlijk een beetje lachen. Ze besloot het maar over zich heen te laten komen. Martijn was inmiddels bij de auto aangekomen en viel Raymond in zijn armen. “Hé ouwe reus, zie ik jou eindelijk eens!” Hoorde ze Raymond zeggen. 

Even later ging de galerijdeur open en kwamen de mannen naar de deur toe gelopen. “Ik begrijp dat we meteen weer verder gaan, ik kom je huis dus niet bewonderen, after all. We gaan meteen weer verder”, Raymond knipoogde naar haar. Erik zal onderweg wel instructies gegeven hebben dat hij het huis van zijn ex niet wilde betreden. “Prima hoor, ik heb de tassen in de gang gezet”, Leonie liep naar binnen om de tassen aan te geven. Julia pakte haar jas van de kapstok, gaf Leonie een kus en liep naar buiten. “Ha oom Raymond”, begroette ze Erik’s broer. “Zeg maar gewoon Ray, zo noemt iedereen me tegenwoordig”, zei hij tegen zijn nicht. “Jij bent ook een hele dame geworden zeg, precies je moeder!” “Nou, gelukkig lijk ik niet op haar”, zei Julia en liep langs hem heen richting het trappenhuis. Raymond keek Leonie even aan. Leonie besloot haar ex-zwager te begroeten met een paar kussen. “Hey schoonzus, of eeh.. ex dan. Wat lijkt Julia veel op jou!” “Daar denkt ze zelf dus anders over”, lachte Leonie. Erik was ondertussen druk met het verzamelen van de tassen. “Nou, zeg je moeder gedag, dan gaan we weer”. Erik voelde zich duidelijk ongemakkelijk. Julia was al naar beneden, Martijn gaf Leonie snel een kus en Ismay gaf haar moeder een lange knuffel. “Toe maar meisje, ga maar lekker met papa mee. Fijne vakantie lieverd”. Ze gaf Ismay een klein zetje. Raymond begreep het en gaf Ismay een hand. In zijn andere hand pakte hij één van de tassen terwijl Erik de rest in één keer mee probeerde te nemen. “Fijne vakantie jullie, geniet ervan!” Raymond keek nog een keer naar boven voor hij in de auto stapte. Toen sloegen de deuren dicht en reed de auto weg. Leonie zwaaide de auto na. Ze had twee hele weken vrij, helemaal voor zichzelf alleen. 

Nawoord:
Dit is de voorlopig laatste aflevering van het vervolgverhaal Leonie. Ik heb het verhaal met veel plezier geschreven, maar zal het toch niet als wekelijks vervolgverhaal voortzetten. Wellicht komt het in een andere vorm nog terug, als losse afleveringen op niet reguliere momenten of in thema’s. Bedankt voor het lezen en volgen van Leonie en voor de reacties die ik mocht ontvangen. Het is leuk en leerzaam om te weten hoe de lezer het verhaal ervaart.

(Visited 100 times, 1 visits today)

4 reacties

    1. ja, hahaha, sorry. Het is best een hele verplichting en de ‘kijkcijfers’ zijn nou ook niet zo dat ik dit tot een prioriteit ga maken. Maargoed, wie weet ga ik ze missen, Leonie en haar kinderen, haar zus, baby Siem… you never know!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *