Leonie keurt mannen (S2-56)

Wat hieraan vooraf ging, lees je hier: Leonie is populair

De helft van de berichten die Leonie las, viel al af doordat ze wel heel direct ter zake kwamen. Te direct, te seksistisch. Van de berichten die wel leuk waren, bekeek ze de profielen. Weer kon zomaar de helft direct de virtuele prullenbak in. Mannen die twintig jaar ouder waren dan zij of waar ze qua uiterlijk al direct op afknapte. Er bleven er nog drie over. Ze besloot ze nog eens te bekijken. Twee woonden er op anderhalf uur rijden. Om zichzelf te beschermen, besloot ze daar ook maar niet op te antwoorden. Ze zag het al voor zich: straks werd ze verliefd op een man die op zo’n afstand woonde! Dat zou de zaken wel erg gecompliceerd maken. Leonie drukte rigoureus op het vuilnisbakknopje. Bleef Hans over. De foto was niet echt scherp, maar hij zag er vrolijk uit. Hij woonde redelijk in de buurt en had een leuke beschrijving op zijn profiel staan. Ze besloot een vrolijk berichtje aan hem terug te sturen. ‘Hoi, dank je voor je leuke berichtje. Ik werd al helemaal overspoeld met berichten, maar de meeste heren heb ik niet door de voorronde laten komen’. Ze drukte over ‘send’. 

Leonie nam een slok van haar koffie en keek een stukje mee met de film die Julia en Ismay zaten te kijken. “Ploing!” Leonie schrok van het geluid dat uit haar laptop kwam. Een bericht! Julia en Ismay keken verstoord om. “Wat is dat voor geluid?” Vroeg Julia. “Een eeh… een mailtje ofzo”, zei Leonie met een rood hoofd. “Nou, ik heb het anders nog nooit eerder gehoord uit jouw laptop”, zei Julia en Leonie had daar geen weerwoord op. Gelukkig gebeurde er iets in de film waardoor de meiden weer afgeleid waren. Leonie ging op zoek naar de instellingen om de meldingen uit te zetten. Daarna ging ze weer naar haar inbox. Een antwoord van Hans. ‘Ja, dat geloof ik. Als je net nieuw bent, storten de mannen zich op je alsof ze in geen tien jaar een vrouw gezien hebben. Al een beetje bijgekomen van de schrik?’ ‘Jawel hoor, ik heb er veel gewoon niet beantwoord’. Binnen no-time zat ze gezellig te chatten met Hans. 

Ineens, althans zo leek het voor Leonie, was de film afgelopen en was de aandacht van Julia en Ismay weer gericht op Leonie. “Mogen we chips?” vroeg Ismay. Leonie klapte van schrik haar laptop dicht. Ze zag dat Julia haar wenkbrauwen fronste. “Ja, lekker, ik heb ook wel zin in chips!” Leonie stond op en liep naar de keuken om chips en drinken te pakken. Ze moest toch echt beter opletten.

Het vervolg lees je hier: Leonie en de datingperikelen

(Visited 52 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *