Leonie krijgt leuke verrassingen (S2-58)

Het voorafgaande lees je hier: Leonie en de datingperikelen

Leonie had een lange dag op het werk gehad, ze was blij dat ze thuis was. Ze zette haar bord in de vaatwasser en dacht aan de heerlijke avond in haar eentje die voor haar lag, toen haar telefoon ging. ‘Frank’ meldde het scherm van haar mobieltje. Frank. Goh, dat was een tijd geleden! “Met Leonie”, begroette ze Frank. “Hey, Leonie, hoe is het met je?” Na het uitwisselen van wat algemeenheden kwam Frank ter zake. “Volgende week is het koningsdag, dan is er een soort markt en dan heb ik een kraam buiten, voor de winkel. Nou vroeg ik mij af of jij misschien zin hebt om mij die dag te helpen”. Hij liet een stilte vallen. “Of heb je je kinderen die dag? Of gewoon andere plannen?” Leonie dacht na. De kinderen waren die dag bij Erik. Even vloog de naam van Hans door haar hoofd. “Nee, ik heb nog geen plannen en de kinderen zijn bij Erik. Eigenlijk vind ik het wel heel leuk om je te komen helpen”, zei Leonie. Frank reageerde blij en ze maakten afspraken over het tijdstip. Toen het gesprek beëindigd was, voelde Leonie zich enthousiast. Ze had zin in volgende week! Allemaal blije mensen, samenwerken met Frank. Met Frank was alles makkelijk, het voelde zo vertrouwd. 

Op woensdagmiddag waren Leonie’s kinderen weer terug en maakten ze zich op om naar Siem’s eerste verjaardag te gaan. Jeetje, dat kleine mannetje was gewoon alweer één jaar! Leonie had haar zus Dagmar een kadootje laten kopen, want zelf had ze geen enkel idee meer van babyspeelgoed. Toen Michiel de deur voor ze open deed, kwam Dagmar al met het kadootje aanlopen en gaf het aan Ismay. “Wil jij het aan Siem geven?” vroeg ze. Ismay straalde en liep meteen door naar de woonkamer. In het voorbijgaan pelde Leonie nog snel de jas van haar jongste af en hing die aan de kapstok. Toen Leonie de woonkamer in kwam, zat Ismay bij Siem op de grond het kadootje voor hem uit te pakken. Haar ouders zaten op de bank en ook haar broer Alexander was er met Tamara en hun vier kinderen. Leonie deed een rondje felicitaties en ging daarna naast haar vader zitten. 

Toen iedereen zat met koffie en taart stond Alexander op en nam het woord. Leonie keek verbaasd op, er werd nooit zo officieel gedaan normaal gesproken. “Tja, nu we toch allemaal bij elkaar zijn”, begon Alexander lacherig, “maak ik maar even van de gelegenheid gebruik om leuk nieuws te melden.” Hij keek naar Tamara en knipoogde. “We krijgen gezinsuitbreiding”, sprak Alexander. Leonie was even in verwarring en dacht aan een pup ofzo, mensen noemden dat wel vaker gezinsuitbreiding, maar ze zag dat Tamara na de mededeling van Alexander haar hand op haar buik legde. Iedereen had het gezien en keek van Tamara naar Alexander. Je kon de vraagtekens in de lucht zien hangen. Alexander lachte weer. “Ja, jullie hebben het goed, over een maand of zes krijgen we een vijfde kindje. Niet helemaal de bedoeling, maar wel erg welkom”.

Het vervolg lees je hier: Leonie helpt Frank op de oranjemarkt

(Visited 59 times, 1 visits today)

4 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *