Namen top 20 over 2022: ik ben er nu echt klaar mee

Vorige week werden de meest gegeven namen over 2022 bekend gemaakt. Weer was er nauwelijks iets veranderd. Weer Emma, Julia en Noah. Ik ben er klaar mee.  Emma staat al tien jaar lang in de top zes, Julia kwam in 1997 de top 20 binnen, Noah staat bij de jongens al vijf jaar op nummer één. In elke klas is vermoedelijk minimaal één trio te vinden met deze namen. Kan het nu klaar zijn?

Kennelijk hebben de jonge ouders van nu weinig fantasie wat namen betreft, daarom ben ik maar eens het internet op gegaan om wat mooie, klassieke, literaire en wat langere namen te zoeken. Ter inspiratie. Ik verwacht toch minstens volgend jaar resultaten te boeken.

Wat te denken van koninklijke, klassieke namen als Victoria, Elisabeth of Charlotte? Of Alexander, Maurits of Philip? Langere namen hebben ook iets romantisch over zich. Bedenk eens hoe een dochter eruit zou zien met de naam Juliëtte, Leonore, Arabella, Valerie of Loraine? Of een zoon die reageert op de naam Roeland, Arnoud, Arthur of Jacques? Ik geef toe, het is vast even wennen tussen de Mila’s, Evi’s, Luuks en Adams, maar geef het een kans, laat het door je hoofd spelen.

Ik geef toe, mijn kinderen hebben ook korte namen, inmiddels zijn het twintigers. Maar de top 20 heb ik altijd gemeden. In de tijd dat mijn kinderen geboren werden, kwamen we net af van de lange namen trend en werden de korte namen hip. In die jaren waren Jeroen en Thomas de topnamen en voor meisjes Lisa en Sanne. Mijn dochter had op een gegeven moment drie vriendinnen met de naam Sanne. Ook nu is het tijd voor verandering! Nog een paar suggesties: Martijn, Maarten, Michiel en Camiel heb ik altijd mooie namen gevonden. Of Eveline, Hélène, Aurora en Wendela.

Of kies, als je dan toch een kortere naam wil, gewoon eens iets anders dan de standaard Sem of Sam. Wat vind je van Louis, Arent, Rutger of Casper? Elise, Jasmijn, Arwen of Ylva?

Ik wacht in spanning af, de lijst van 2023 moet echt anders worden nu.

(Visited 157 times, 1 visits today)

4 reacties

  1. Lieve vrouwe

    Een kind kiest van in de baarmoeder zijn naam, de ouders kiezen die naam niet hoor
    Het kind fluistert zijn naam in aan de ouders, of je nu blij bent of niet hiermee,
    Wie goed luistert kan zijn kindje zijn naam horen zeggen voor de geboorte

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *